Blog

Karbanátky

Nedávno jsem koupila 2 balíčky veganského mletého masa a tak trochu na něj zapomněla. Takže když jsem zjistila, že je potřeba ho sdělat, rozhodla jsem se, že z něj udělám karbanátky a sepíšu k nim recept na blog. Pokud vám maso nechybí, ale máte chuť na „něco jako karbanátky“, můžete zkusit houbové.

Pokračovat ve čtení

Falafel

Falafel patří asi k nejznámějším jídlům blízkovýchodní kuchyně. Ikoničtější už je snad jen kebab a hummus. Podobně jako s hummusem před pár lety, se s falafelem roztrhl pytel a můžete ho koupit předpřipravený v kdejakém supermarketu. A podobně jako s hummusem, většina z nich stojí za prd. Dobrý falafel jsem (kromě toho domácího) sehnala jen…

Pokračovat ve čtení

Pudinkové cukroví

Každoročně před Vánoci hledám recepty na cukroví, které neznám. Kromě českých receptů hledám i různé zahraniční (jako třeba loni polské kolaczki), protože experimentování mě prostě baví. Netuším, jak jsem se dopátrala tohohle pudinkového cukroví (nebo spíš pudinkových sušenek), ale dost jsem si ho oblíbila. Vyrobila jsem ho rovnou ve 3 variantách – čokoládové, vanilkové a…

Pokračovat ve čtení

Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví se u nás nikdy nepeklo a ani si nepamatuji, že by ho pekl někdo v okolí. Takže tohle byla moje premiéra. A musím říct, že jsem se rovnou zamilovala. Je to jednoduché, nepotřebujete žádné formičky ani vykrajovátka. Navíc ho není třeba zdobit (na rozdíl třeba od išelského cukroví, které jsem přidávala včera) a…

Pokračovat ve čtení

Išelské cukroví

Išelské cukroví je vánoční klasika, která se ale u nás doma nikdy nedělala. Takže jsem si letos střihla premiéru a zkusila je rovnou ve vegan verzi. Recept na těsto jsem zveganizovala od kitchenette. Recept na náplň jsem si lehce upravila od Heleny Procházkové (přidala jsem trochu víc marmelády a ubrala cukru). Nebyla jsem schopná najít…

Pokračovat ve čtení