Tabbouleh – bylinkový salát z buguru

Když se řekne arabská kuchyně, tak si představím falafel, kebab a hned na to tabbouleh. Tabbouleh je úplně jednoduchý salát z bulguru, čerstvých bylinek, rajčat a okurek. Snadno si ho připravíte sami doma a dost možná si ho, stejně jako já, zamilujete.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 200 g okurky
 200 g rajčat
 125 g bulguru
 50 g petržele
 50 g jarní cibulky
 20 g máty
Zálivka
 75 ml panenského olivového oleje
 3 lžíce citronové šťávy
 1 stroužek česneku
 sůl

Postup

1

Bulgur propláchneme a dáme vařit ve 250 ml osolené vody. Vaříme 10 - 15 minut do změknutí. Během vaření by se měla vyvařit všechna voda.

2

Okurku a rajčata nakrájíme na kostky a dáme stranou. Bylinky a jarní cibulky nakrájíme najemno.

3

V misce nebo hrnku smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.

4

Když bulgur vychladne, smícháme ho s nakrájenou zeleninou, bylinkami a zalijeme zálivkou. Podáváme s domácím falafelem.

tabbouleh

Ingredients

 200 g okurky
 200 g rajčat
 125 g bulguru
 50 g petržele
 50 g jarní cibulky
 20 g máty
Zálivka
 75 ml panenského olivového oleje
 3 lžíce citronové šťávy
 1 stroužek česneku
 sůl

Directions

1

Bulgur propláchneme a dáme vařit ve 250 ml osolené vody. Vaříme 10 - 15 minut do změknutí. Během vaření by se měla vyvařit všechna voda.

2

Okurku a rajčata nakrájíme na kostky a dáme stranou. Bylinky a jarní cibulky nakrájíme najemno.

3

V misce nebo hrnku smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.

4

Když bulgur vychladne, smícháme ho s nakrájenou zeleninou, bylinkami a zalijeme zálivkou. Podáváme s domácím falafelem.

Tabbouleh

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..