Když se řekne arabská kuchyně, tak si představím falafel, kebab a hned na to tabbouleh. Tabbouleh je úplně jednoduchý salát z bulguru, čerstvých bylinek, rajčat a okurek. Snadno si ho připravíte sami doma a dost možná si ho, stejně jako já, zamilujete.
Suroviny
Postup
Bulgur propláchneme a dáme vařit ve 250 ml osolené vody. Vaříme 10 - 15 minut do změknutí. Během vaření by se měla vyvařit všechna voda.
Okurku a rajčata nakrájíme na kostky a dáme stranou. Bylinky a jarní cibulky nakrájíme najemno.
V misce nebo hrnku smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
Když bulgur vychladne, smícháme ho s nakrájenou zeleninou, bylinkami a zalijeme zálivkou. Podáváme s domácím falafelem.
Ingredients
Directions
Bulgur propláchneme a dáme vařit ve 250 ml osolené vody. Vaříme 10 - 15 minut do změknutí. Během vaření by se měla vyvařit všechna voda.
Okurku a rajčata nakrájíme na kostky a dáme stranou. Bylinky a jarní cibulky nakrájíme najemno.
V misce nebo hrnku smícháme olivový olej, citronovou šťávu, prolisovaný česnek a sůl.
Když bulgur vychladne, smícháme ho s nakrájenou zeleninou, bylinkami a zalijeme zálivkou. Podáváme s domácím falafelem.