Špagety s mrkví ve smetanové omáčce

Recept na tyhle špagety s mrkví jsem objevila v kuchařce Veganské pochoutky, když jsem hledala inspiraci na nízkohistaminové jídlo. Špagety jsem vyměnila za kukuřičné a vynechala jsem chilli. A musím říct, že se z toho stal můj oblíbený recept. 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 500 g špaget
 250 g mrkve
 200 ml mandlové smetany
 200 ml zeleninového vývaru
 2 cibule
 2 stroužky česneku
 2 lžíce olivového oleje
 2 lžičky škrobu
 chilli papričky (množství záleží na použitých papričkách a vaší preferenci)
 špetka mleté vanilky
 sůl
 mletý pepř
 čerstvá petrželka

Postup

1

Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papričky nakrájíme nadrobno.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a chilli a 1 minutu restujeme. Přisypeme mrkev a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut.

3

Ve vývaru rozmícháme škrob, poté vývar a mandlovou smetanu nalijeme do pánve. Přidáme špetku mleté vanilky a sůl a necháme asi 10 minut vařit. Dochutíme pepřem a v případě potřeby dosolíme.

4

Těstoviny uvaříme podle návodu a smícháme s omáčkou. Rozdělíme do talířů a posypeme čerstvou petrželkou.

Špagety s mrkví ve smetanové omáčce

Ingredients

 500 g špaget
 250 g mrkve
 200 ml mandlové smetany
 200 ml zeleninového vývaru
 2 cibule
 2 stroužky česneku
 2 lžíce olivového oleje
 2 lžičky škrobu
 chilli papričky (množství záleží na použitých papričkách a vaší preferenci)
 špetka mleté vanilky
 sůl
 mletý pepř
 čerstvá petrželka

Directions

1

Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papričky nakrájíme nadrobno.

2

V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a chilli a 1 minutu restujeme. Přisypeme mrkev a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut.

3

Ve vývaru rozmícháme škrob, poté vývar a mandlovou smetanu nalijeme do pánve. Přidáme špetku mleté vanilky a sůl a necháme asi 10 minut vařit. Dochutíme pepřem a v případě potřeby dosolíme.

4

Těstoviny uvaříme podle návodu a smícháme s omáčkou. Rozdělíme do talířů a posypeme čerstvou petrželkou.

Špagety s mrkví ve smetanové omáčce
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..