Recept na tyhle špagety s mrkví jsem objevila v kuchařce Veganské pochoutky, když jsem hledala inspiraci na nízkohistaminové jídlo. Špagety jsem vyměnila za kukuřičné a vynechala jsem chilli. A musím říct, že se z toho stal můj oblíbený recept.
Suroviny
Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papričky nakrájíme nadrobno.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a chilli a 1 minutu restujeme. Přisypeme mrkev a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut.
Ve vývaru rozmícháme škrob, poté vývar a mandlovou smetanu nalijeme do pánve. Přidáme špetku mleté vanilky a sůl a necháme asi 10 minut vařit. Dochutíme pepřem a v případě potřeby dosolíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu a smícháme s omáčkou. Rozdělíme do talířů a posypeme čerstvou petrželkou.
Ingredients
Directions
Mrkev očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Papričky nakrájíme nadrobno.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a na středním plameni na něm necháme zesklovatět cibuli. Poté přidáme česnek a chilli a 1 minutu restujeme. Přisypeme mrkev a za občasného míchání restujeme dalších 5 minut.
Ve vývaru rozmícháme škrob, poté vývar a mandlovou smetanu nalijeme do pánve. Přidáme špetku mleté vanilky a sůl a necháme asi 10 minut vařit. Dochutíme pepřem a v případě potřeby dosolíme.
Těstoviny uvaříme podle návodu a smícháme s omáčkou. Rozdělíme do talířů a posypeme čerstvou petrželkou.
Dekuji, moc jsem si pochutnal.