Taky máte občas pocit, že byste rádi jedli zdravěji a dostali do sebe víc listové zeleniny? Jenže máte strach, že jíst pořád jen listí je nuda? Já občas taky. Čtu teď knihu Vegan v kondici a jsem rozhodnutá, že se budu stravovat lépe. A protože salát nemusí znamenat „listí“ pořád dokola a pořád stejně, tady máte jeden recept, jak si zelený salát připravit. Pokusím se dávat sem podobné recepty častěji. Třeba vás přesvědčím, že salát nemusí být jen nuda a šeď (nebo v tomto případě zeleň), ale že se dá experimentovat, kombinovat různé druhy ovoce, zeleniny, semínek, ořechů a kdečeho jiného a ještě si u toho pochutnat.
A protože mám poslední dobou neukojitelné chutě na květák, především v pečené podobě (jako například v těchto špagetách), rozhodla jsem se spojit příjemné (pečený květák) a užitečným (salát z čerstvé zeleniny).
Suroviny
Postup
Květák rozebereme a pokrájíme na menší kusy. Poté vložíme do pečící formy. V hmoždíři utřeme rozmarýn se solí, přidáme do trochy oleje a polijeme tím květák. Dáme péct na 200 °C asi na 30 - 40 minut.
Špenát a rukolu omyjeme a dáme do misky. Mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s listovou zeleninou.
V hrnečku smícháme citronovou a limetkovou šťávu s olivovým olejem, trochou soli a pepře. Nalijeme na salát a promícháme.
Přidáme opečený květák.
Ingredients
Directions
Květák rozebereme a pokrájíme na menší kusy. Poté vložíme do pečící formy. V hmoždíři utřeme rozmarýn se solí, přidáme do trochy oleje a polijeme tím květák. Dáme péct na 200 °C asi na 30 - 40 minut.
Špenát a rukolu omyjeme a dáme do misky. Mrkev nastrouháme nahrubo a smícháme s listovou zeleninou.
V hrnečku smícháme citronovou a limetkovou šťávu s olivovým olejem, trochou soli a pepře. Nalijeme na salát a promícháme.
Přidáme opečený květák.