Nevíte, co s domácím kondenzovaným mlékem, které jsem sem přidávala minulý týden? V tom případě tady máte recept na kokosový suk. Je to jeden ze dvou receptů, které jsem si pro vás připravila (ten druhý je na kokosový likér a během pár dní vám ho sem taky přidám).
Do kokosových suků jsem dávala (možná trochu překvapivě) rýžové kondenzované mléko a ne kokosové, jak by člověk mohl očekávat (i když by fungovalo úplně stejně dobře).
Ještě pro vás mám do Vánoc připraveny dva recepty na vánoční cukroví a recept na slibovaný likér. A když budeme mít všichni štěstí (já teda spíš náladu na vaření), tak mám v plánu ještě jednu věc, ale to si nechám jako překvapení.
- 250 g veganského kondenzovaného mléka
- 200 g strouhaného kokosu
- 2 lžíce kakaa (volitelně)
- Studené (z ledničky) veganské kondenzované mléko smícháme se strouhaným kokosem.
- Do poloviny hmoty přidáme kakao.
- Ze vzniklé hmoty (vždy půl bílé a půl kakaové) můžeme buď tvarovat kuličky nebo špalíčky (pokud chcete mít špalíčky pěkné a neopatlané kakaem, balte je pomocí potravinové folie, pokud vám trochu kakaa na světlé části nevadí, můžete to stejně jako já uplácat rukama). Špalíčky poté nakrájíme na kolečka.
- Recept na domácí veganské kondenzované mléko najdete v odkazu uvedeném pod receptem.
Skvělý recept! Děkuji za inspiraci. Podobně dělám „bounty“ kuličky. Ještě do nich ale přidávám Intelligent Food, ta chuť je potom ještě o něco lepší a hlavně tak doplním rostlinné bílkoviny.