Kokosový suk

kokosový suk z rýžového kondenzovaného mlékaNevíte, co s domácím kondenzovaným mlékem, které jsem sem přidávala minulý týden? V tom případě tady máte recept na kokosový suk. Je to jeden ze dvou receptů, které jsem si pro vás připravila (ten druhý je na kokosový likér a během pár dní vám ho sem taky přidám).

Do kokosových suků jsem dávala (možná trochu překvapivě) rýžové kondenzované mléko a ne kokosové, jak by člověk mohl očekávat (i když by fungovalo úplně stejně dobře).

Ještě pro vás mám do Vánoc připraveny dva recepty na vánoční cukroví a recept na slibovaný likér. A když budeme mít všichni štěstí (já teda spíš náladu na vaření), tak mám v plánu ještě jednu věc, ale to si nechám jako překvapení.

Kokosový suk
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250 g veganského kondenzovaného mléka
  2. 200 g strouhaného kokosu
  3. 2 lžíce kakaa (volitelně)
Postup
  1. Studené (z ledničky) veganské kondenzované mléko smícháme se strouhaným kokosem.
  2. Do poloviny hmoty přidáme kakao.
  3. Ze vzniklé hmoty (vždy půl bílé a půl kakaové) můžeme buď tvarovat kuličky nebo špalíčky (pokud chcete mít špalíčky pěkné a neopatlané kakaem, balte je pomocí potravinové folie, pokud vám trochu kakaa na světlé části nevadí, můžete to stejně jako já uplácat rukama). Špalíčky poté nakrájíme na kolečka.
Poznámka
  1. Recept na domácí veganské kondenzované mléko najdete v odkazu uvedeném pod receptem.
Adapted from veganské kondenzované mléko
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
Jeden komentář Přidat své
  1. Skvělý recept! Děkuji za inspiraci. Podobně dělám „bounty“ kuličky. Ještě do nich ale přidávám Intelligent Food, ta chuť je potom ještě o něco lepší a hlavně tak doplním rostlinné bílkoviny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..