Suroviny
Postup
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl a hrubou mouku a umícháme v těsto. Vytvarujeme 2 – 4 válečky (podle velikosti hrnce, ve kterém je budete vařit), zabalíme je do látkové utěrky nebo kapesníku a konce zavážeme nití.
Do dostatečně velkého hrnce dáme vařit vodu, když začne vřít, vložíme knedlíky a vaříme 15 minut. Po vyjmutí je ihned vybalíme z utěrky.
Sójové kostky nebo nudličky uvaříme v osoloné vodě doměkka. Necháme vychladnout a pořádně je vyždímeme, aby v nich zbylo co nejméně vody. Ve skleničce smícháme olej, sójovou omáčku, hořčici, marmite, lahůdkové droždí a kmín, poté marinádu smícháme se sójovým „masem“. Necháme alespoň hodinu (ideálně přes noc) marinovat.
Rozpálíme troubu na 220 °C. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s „masem“ a vložíme do pekáčku. Přidáme ještě trochu oleje podle potřeby (cca 2 lžíce) a dáme péct na 30 minut. Během pečení „výpečky“ několikrát otočte.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Smažíme na oleji dokud nezesklovatí, pak přidáme mražený špenát a osolíme. Snížíme plamen a přikryjeme poklicí. Necháme špenát podusit cca 10 minut, pak přidáme roslitnnou smetanu, pepř a česnek. Necháme ještě 5 minut podusit a můžeme podávat.

Ingredients
Directions
Brambory uvaříme ve slupce doměkka.
Po vychladnutí je oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme sůl a hrubou mouku a umícháme v těsto. Vytvarujeme 2 – 4 válečky (podle velikosti hrnce, ve kterém je budete vařit), zabalíme je do látkové utěrky nebo kapesníku a konce zavážeme nití.
Do dostatečně velkého hrnce dáme vařit vodu, když začne vřít, vložíme knedlíky a vaříme 15 minut. Po vyjmutí je ihned vybalíme z utěrky.
Sójové kostky nebo nudličky uvaříme v osoloné vodě doměkka. Necháme vychladnout a pořádně je vyždímeme, aby v nich zbylo co nejméně vody. Ve skleničce smícháme olej, sójovou omáčku, hořčici, marmite, lahůdkové droždí a kmín, poté marinádu smícháme se sójovým „masem“. Necháme alespoň hodinu (ideálně přes noc) marinovat.
Rozpálíme troubu na 220 °C. Cibuli nakrájíme najemno, smícháme s „masem“ a vložíme do pekáčku. Přidáme ještě trochu oleje podle potřeby (cca 2 lžíce) a dáme péct na 30 minut. Během pečení „výpečky“ několikrát otočte.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Smažíme na oleji dokud nezesklovatí, pak přidáme mražený špenát a osolíme. Snížíme plamen a přikryjeme poklicí. Necháme špenát podusit cca 10 minut, pak přidáme roslitnnou smetanu, pepř a česnek. Necháme ještě 5 minut podusit a můžeme podávat.
MŃam, konečně vím, jak na výpečky! Super, díky moc. Určitě si pochutnáme. 🙂
Corculum| Stepanka_t
Instagram
Super, doufám, že vám budou chutnat stejně jako nám 🙂
Tak sojové výpečky jsem ještě nikdy neměla 🙂
Nela z blogu Růžová rtěnka
Dnešní sobotní oběd a bylo to výborné! Zařazuji do svých TOP receptů, díky 🙂