Houbové karbanátky

V lese na houbách jsem nebyla nějakých 5 let. Naštěstí se dnes dají leckde koupit a tak i my, zpovykaní Pražáci, si můžeme dopřát jednou za čas čerstvé houby. Povedlo se mi sehnat hříbky, lišky a přidala k nim enoke a vytvořila z nich tyto skvělé houbové karbanátky. Použít ale můžete směs, kterou zrovna máte k dispozici. 

A jaké je vaše oblíbené houbové jídlo? Pokud by vám přišla vhod další inspirace, můžete zkusit některý z těchto receptů.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 350 g čerstvých hub
 100 g ovesných vloček
 2 středně velké cibule
 4 stroužky česneku
 10 g lněných semínek
 20 ml vody
 2 lžíce oleje
 2 lžičky majoránky
 1 lžička drceného kmínu
 sůl
 pepř
 olej na smažení

Postup

1

Houby očistíme a nakrájíme na drobno.

2

Cibule oloupeme, jednu nakrájíme co nejjemněji, druhou nadrobno.

3

V hlubší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme houby.

4

Necháme pár minut smažit, poté podlijeme trochou vody a necháme dusit.

5

V malé misce smícháme lněné semínko s 20 ml vody.

6

Změklé houby přendáme do mísy. Přisypeme ovesné vločky, najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř a lněné semínko.

7

Vytvarujeme karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme karbanátky smažit. Když zespodu zhnědnou, otočíme a osmažíme i z druhé strany.

houbové karbanátky

Ingredients

 350 g čerstvých hub
 100 g ovesných vloček
 2 středně velké cibule
 4 stroužky česneku
 10 g lněných semínek
 20 ml vody
 2 lžíce oleje
 2 lžičky majoránky
 1 lžička drceného kmínu
 sůl
 pepř
 olej na smažení

Directions

1

Houby očistíme a nakrájíme na drobno.

2

Cibule oloupeme, jednu nakrájíme co nejjemněji, druhou nadrobno.

3

V hlubší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme houby.

4

Necháme pár minut smažit, poté podlijeme trochou vody a necháme dusit.

5

V malé misce smícháme lněné semínko s 20 ml vody.

6

Změklé houby přendáme do mísy. Přisypeme ovesné vločky, najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř a lněné semínko.

7

Vytvarujeme karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme karbanátky smažit. Když zespodu zhnědnou, otočíme a osmažíme i z druhé strany.

Houbové karbanátky
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..