V lese na houbách jsem nebyla nějakých 5 let. Naštěstí se dnes dají leckde koupit a tak i my, zpovykaní Pražáci, si můžeme dopřát jednou za čas čerstvé houby. Povedlo se mi sehnat hříbky, lišky a přidala k nim enoke a vytvořila z nich tyto skvělé houbové karbanátky. Použít ale můžete směs, kterou zrovna máte k dispozici.
A jaké je vaše oblíbené houbové jídlo? Pokud by vám přišla vhod další inspirace, můžete zkusit některý z těchto receptů.
Suroviny
Postup
Houby očistíme a nakrájíme na drobno.
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme co nejjemněji, druhou nadrobno.
V hlubší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme houby.
Necháme pár minut smažit, poté podlijeme trochou vody a necháme dusit.
V malé misce smícháme lněné semínko s 20 ml vody.
Změklé houby přendáme do mísy. Přisypeme ovesné vločky, najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř a lněné semínko.
Vytvarujeme karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme karbanátky smažit. Když zespodu zhnědnou, otočíme a osmažíme i z druhé strany.

Ingredients
Directions
Houby očistíme a nakrájíme na drobno.
Cibule oloupeme, jednu nakrájíme co nejjemněji, druhou nadrobno.
V hlubší pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme houby.
Necháme pár minut smažit, poté podlijeme trochou vody a necháme dusit.
V malé misce smícháme lněné semínko s 20 ml vody.
Změklé houby přendáme do mísy. Přisypeme ovesné vločky, najemno pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, sůl, pepř a lněné semínko.
Vytvarujeme karbanátky. Na pánvi rozpálíme olej a dáme karbanátky smažit. Když zespodu zhnědnou, otočíme a osmažíme i z druhé strany.