Bublanina je neodmyslitelnou součástí léta. A i když už léto skoro končí, tak pořád ještě není pozdě ji vyzkoušet. Můžete ji kombinovat s různým ovocem, já ji letos pekla několikrát s jahodami a rybízem. Bohužel jsem se nedostala k třešním nebo borůvkám, ale vsadím se, že by byla minimálně stejně skvělá.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a mletou vanilku (pokud máte vanilkový extrakt, nalijte pár kapek do mléka a oleje).
Do mísy přilijeme rostlinné mléko a olej a smícháme v hladké těsto.
Menší formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, pokud je to potřeba (forma, kterou vidíte na fotce a ve které nejčastěji peču, vysypávat nepotřebuje, tak tento krok přeskakuju), a vlijeme těsto.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme ovoce a dáme do trouby. Pečeme 30 minut.
Necháme vychladnout a v případě potřeby posypeme moučkovým cukrem (já jsem posypávala jen rybízovou bublaninu, u ostatního ovoce, které jsem zkoušela, mi to přišlo zbytečné).
Ingredients
Directions
Troubu předehřejeme na 180 °C.
V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a mletou vanilku (pokud máte vanilkový extrakt, nalijte pár kapek do mléka a oleje).
Do mísy přilijeme rostlinné mléko a olej a smícháme v hladké těsto.
Menší formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, pokud je to potřeba (forma, kterou vidíte na fotce a ve které nejčastěji peču, vysypávat nepotřebuje, tak tento krok přeskakuju), a vlijeme těsto.
Na těsto rovnoměrně rozprostřeme ovoce a dáme do trouby. Pečeme 30 minut.
Necháme vychladnout a v případě potřeby posypeme moučkovým cukrem (já jsem posypávala jen rybízovou bublaninu, u ostatního ovoce, které jsem zkoušela, mi to přišlo zbytečné).
Je to fajn, ale dala jsem celý kypřící prášek podle receptu, a to je na 300g mouky strašně moc, bohužel to je hodně cítit v chuti. Na obalu od prášku je kdyžtak doporučený poměr, jak jsem si později všimla.
Díky za upozornění.