Bublanina s ovocem

Bublanina je neodmyslitelnou součástí léta. A i když už léto skoro končí, tak pořád ještě není pozdě ji vyzkoušet. Můžete ji kombinovat s různým ovocem, já ji letos pekla několikrát s jahodami a rybízem. Bohužel jsem se nedostala k třešním nebo borůvkám, ale vsadím se, že  by byla minimálně stejně skvělá.

veganská rybízová bublanina

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 300 g polohrubé mouky
 125 g cukru
 1 prášek do pečiva
 špetka mleté vanilky nebo vanilkové extraktu
 300 ml rostlinného mléka
 100 ml oleje
 300 g ovoce

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a mletou vanilku (pokud máte vanilkový extrakt, nalijte pár kapek do mléka a oleje).

3

Do mísy přilijeme rostlinné mléko a olej a smícháme v hladké těsto.

4

Menší formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, pokud je to potřeba (forma, kterou vidíte na fotce a ve které nejčastěji peču, vysypávat nepotřebuje, tak tento krok přeskakuju), a vlijeme těsto.

5

Na těsto rovnoměrně rozprostřeme ovoce a dáme do trouby. Pečeme 30 minut.

6

Necháme vychladnout a v případě potřeby posypeme moučkovým cukrem (já jsem posypávala jen rybízovou bublaninu, u ostatního ovoce, které jsem zkoušela, mi to přišlo zbytečné).

bublanina

Ingredients

 300 g polohrubé mouky
 125 g cukru
 1 prášek do pečiva
 špetka mleté vanilky nebo vanilkové extraktu
 300 ml rostlinného mléka
 100 ml oleje
 300 g ovoce

Directions

1

Troubu předehřejeme na 180 °C.

2

V míse smícháme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a mletou vanilku (pokud máte vanilkový extrakt, nalijte pár kapek do mléka a oleje).

3

Do mísy přilijeme rostlinné mléko a olej a smícháme v hladké těsto.

4

Menší formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou, pokud je to potřeba (forma, kterou vidíte na fotce a ve které nejčastěji peču, vysypávat nepotřebuje, tak tento krok přeskakuju), a vlijeme těsto.

5

Na těsto rovnoměrně rozprostřeme ovoce a dáme do trouby. Pečeme 30 minut.

6

Necháme vychladnout a v případě potřeby posypeme moučkovým cukrem (já jsem posypávala jen rybízovou bublaninu, u ostatního ovoce, které jsem zkoušela, mi to přišlo zbytečné).

Bublanina s ovocem
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..