Indická kuchyně patří k mým oblíbeným. A tohle kari z červené čočky si člověk zvládne jednoduše připravit i sám doma, aniž by musel pátrat po skvělé restauraci.
Nicméně i tak budu dneska štědrá a dám vám tip na dobrou indickou restauraci v Praze, tak vám rovnou poradím 2. Sandokan bistro najdete na Vinohradech a ve všední dny si tam můžete zajít na oběd nebo brzkou večeři. Nebo si můžete jídlo nechat dovézt až domů. Druhý tip je Indian by nature. Tahle restaurace patří Indům a je vážně skvělá. Sice není veganská ani vegetariánská, ale veganská jídla tam mají a určitě si vyberete.
Suroviny
Postup
Nejprve omyjeme rajčata, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla všechna ponořená. Dáme vařit. Když začne voda vřít, stlumíme sporák a necháme pár minut povařit, dokud neprasknou slupky u všech rajčat.
Slijeme vodu a rajčata vložíme do studené vody. Když jsou rajčata dost vychladlá, aby se s nimi dalo manipulovat, odstaníme slupku a nakrájíme je na kousky.
Mezitím na suché pánvi opražíme kmín a koriandrová semínka, aby začala vonět. Poté je přendáme do mističky a přidáme všechny ostatní suroviny na kari pastu. Smícháme a dáme stranou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve woku nebo jiné vhodné pánvi rozehřejeme arašídový olej a cibuli na něm necháme zesklovatět.
Poté přidáme česnek a ještě minutu nebo dvě smažíme.
Přidáme kari pastu a smažíme jednu až dvě minuty.
Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme nakrájená rajčata. Co nejlépe promícháme a přivedeme k varu.
Když začne směs vřít, přidáme červenou čočku a vaříme cca 30 minut, dokud není čočka měkká. Pokud během vaření začne docházet tekutina, můžeme postupně přidávat vodu nebo zeleninový vývar.
Podáváme s čerstvým koriandrem nebo indickými plackami.
Ingredients
Directions
Nejprve omyjeme rajčata, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla všechna ponořená. Dáme vařit. Když začne voda vřít, stlumíme sporák a necháme pár minut povařit, dokud neprasknou slupky u všech rajčat.
Slijeme vodu a rajčata vložíme do studené vody. Když jsou rajčata dost vychladlá, aby se s nimi dalo manipulovat, odstaníme slupku a nakrájíme je na kousky.
Mezitím na suché pánvi opražíme kmín a koriandrová semínka, aby začala vonět. Poté je přendáme do mističky a přidáme všechny ostatní suroviny na kari pastu. Smícháme a dáme stranou.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Ve woku nebo jiné vhodné pánvi rozehřejeme arašídový olej a cibuli na něm necháme zesklovatět.
Poté přidáme česnek a ještě minutu nebo dvě smažíme.
Přidáme kari pastu a smažíme jednu až dvě minuty.
Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme nakrájená rajčata. Co nejlépe promícháme a přivedeme k varu.
Když začne směs vřít, přidáme červenou čočku a vaříme cca 30 minut, dokud není čočka měkká. Pokud během vaření začne docházet tekutina, můžeme postupně přidávat vodu nebo zeleninový vývar.
Podáváme s čerstvým koriandrem nebo indickými plackami.