Rösti

Mám doma spoustu kuchařek, ale moc podle nich nevařím. Ráda se jimi ale nechávám inspirovat. Recept na rösti je z anglické kuchařky 500 vegan dishes. V původním receptu rösti smaží na pánvi, což se mi příliš neosvědčilo. Pečené v troubě lépe drží pohromadě a i o něco lépe chutnají (ty správně vykřupané kousky jsem na pánvi udělat prostě nezvládla).

A protože je tenhle recept hodně minimalistický, takže jsem v něm neshledala nic závadného ani při histaminové intoleranci, mohla jsem je s klidným svědomím upéct i bráchovi.

Ať už máte nějaké potravinové omezení, nebo jen chuť na něco bramborového, tohle vám můžu vřele doporučit.

AuthorreBarbora

Suroviny

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dáme vařit vodu. Oloupeme brambory a když voda začne vařit, přidáme ní brambory. Vaříme 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijeme a vložíme do studené vody. Vodu můžeme několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

 

 

Ingredients

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř

Directions

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dáme vařit vodu. Oloupeme brambory a když voda začne vařit, přidáme ní brambory. Vaříme 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijeme a vložíme do studené vody. Vodu můžeme několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

Notes

Rösti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *