Rösti

Mám doma spoustu kuchařek, ale moc podle nich nevařím. Ráda se jimi ale nechávám inspirovat. Recept na rösti je z anglické kuchařky 500 vegan dishes. V původním receptu rösti smaží na pánvi, což se mi příliš neosvědčilo. Pečené v troubě lépe drží pohromadě a i o něco lépe chutnají (ty správně vykřupané kousky jsem na pánvi udělat prostě nezvládla).

A protože je tenhle recept hodně minimalistický, takže jsem v něm neshledala nic závadného ani při histaminové intoleranci, mohla jsem je s klidným svědomím upéct i bráchovi.

Ať už máte nějaké potravinové omezení, nebo jen chuť na něco bramborového, tohle vám můžu vřele doporučit.

rösti pečené v troubě

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř dle chuti

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dejte vařit vodu. Oloupejte brambory a když voda začne vařit, dejte do ní brambory. Vařte 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijte a vložte do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly, nebo můžete počkat, až vychladnou samy od sebe.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

rösti pečené v troubě

Ingredients

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř dle chuti

Directions

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dejte vařit vodu. Oloupejte brambory a když voda začne vařit, dejte do ní brambory. Vařte 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijte a vložte do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly, nebo můžete počkat, až vychladnou samy od sebe.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

Rösti
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..