Rösti

Mám doma spoustu kuchařek, ale moc podle nich nevařím. Ráda se jimi ale nechávám inspirovat. Recept na rösti je z anglické kuchařky 500 vegan dishes. V původním receptu rösti smaží na pánvi, což se mi příliš neosvědčilo. Pečené v troubě lépe drží pohromadě a i o něco lépe chutnají (ty správně vykřupané kousky jsem na pánvi udělat prostě nezvládla).

A protože je tenhle recept hodně minimalistický, takže jsem v něm neshledala nic závadného ani při histaminové intoleranci, mohla jsem je s klidným svědomím upéct i bráchovi.

Ať už máte nějaké potravinové omezení, nebo jen chuť na něco bramborového, tohle vám můžu vřele doporučit.

rösti pečené v troubě

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř dle chuti

Postup

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dejte vařit vodu. Oloupejte brambory a když voda začne vařit, dejte do ní brambory. Vařte 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijte a vložte do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly, nebo můžete počkat, až vychladnou samy od sebe.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

rösti pečené v troubě

Ingredients

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř dle chuti

Directions

1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dejte vařit vodu. Oloupejte brambory a když voda začne vařit, dejte do ní brambory. Vařte 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijte a vložte do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly, nebo můžete počkat, až vychladnou samy od sebe.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.

Rösti
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..