Banánovo-arašídová bábovka

Tahle arašídová bábovka je momentálně moje asi nejoblíbenější bábovka. Recept na ni mi v konceptech straší už asi rok. Jenže jednou nebyl čas ji vyfotit, podruhé nebylo světlo, potřetí se mi nechtělo… a když už se mi konečně chtělo a já vyfotila tyhle super fotky, změnila jsem pracovní pozici a z práce chodila tak vyřízená, že celý blog musel jít dočasně stranou (ještě mám takto předpřipravených několik dalších receptů).

Teď se vše ale trochu uklidnilo a tak se mi konečně podařilo vyšetřit si chvilku pro blog. Tak snad vám následující recept udělá radost (a následná bábovka ještě větší).

banánovoarašídová bábovka

 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 2 zralé banány
 125 g hladkého arašídového másla
 300 ml rostlinného mléka
 200 g polohrubé mouky
 2 lžičky prášku do pečiva
 75 g cukru
 20 g kakaa + trocha rostlinného mléka

Postup

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme olejem nebo ztuženým rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

2

Zralé banány (ideálně ty, které už začínají hnědnout nebo jsou hnědé) oloupeme a vidličkou rozmícháme na kaši - nemusí být úplně hladká, ale ani by v ní neměly být velké pevné kusy banánů. Vmícháme arašídové máslo. Když se máslo s banánem spojí, vmícháme rostlinné mléko.

3

V další míse smísíme mouku, cukr a prášek do pečiva. Suché ingredience všleháme do mokrých.

4

Polovinu těsta přelijeme do bábovkové formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a pár lžic rostlinného mléka. Nalijeme zbytek těsta do formy.

5

Bábovku dáme do vyhřáté trouby na 40 minut. Po vyndání necháme vychladnout, než bábovku vyndáme z formy.

Rady, aby se bábovka nesrazila

  • Než dáte bábovku péct, ujistěte se, že je trouba dostatečně předehřátá.
  • Během pečení troubu neotvírejte, počkejte alespoň půl hodiny.
  • Po vyjmutí z trouby formu opatrně položte, abyste s ní nepraštili.
  • Po vyjmutí z trouby bábovku nevyklápějte, počkejte, dokud nevychladne.
  • Pokud je po vyklepení bábovka ještě teplá, nekrájejte ji, dokud nebude zcela vychladlá.

banánová bábovka s arašídovým máslem

Ingredients

 2 zralé banány
 125 g hladkého arašídového másla
 300 ml rostlinného mléka
 200 g polohrubé mouky
 2 lžičky prášku do pečiva
 75 g cukru
 20 g kakaa + trocha rostlinného mléka

Directions

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu vymažeme olejem nebo ztuženým rostlinným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou.

2

Zralé banány (ideálně ty, které už začínají hnědnout nebo jsou hnědé) oloupeme a vidličkou rozmícháme na kaši - nemusí být úplně hladká, ale ani by v ní neměly být velké pevné kusy banánů. Vmícháme arašídové máslo. Když se máslo s banánem spojí, vmícháme rostlinné mléko.

3

V další míse smísíme mouku, cukr a prášek do pečiva. Suché ingredience všleháme do mokrých.

4

Polovinu těsta přelijeme do bábovkové formy. Do druhé poloviny vmícháme kakao a pár lžic rostlinného mléka. Nalijeme zbytek těsta do formy.

5

Bábovku dáme do vyhřáté trouby na 40 minut. Po vyndání necháme vychladnout, než bábovku vyndáme z formy.

Banánová bábovka s arašídovým máslem

Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své
  1. Mám přezrálé banány a chtěla jsem dělat banana bread, ale asi zkusím bábovku 🙂 jen mě zarazilo „2 prášku do pečiva“? To asi nebudou 2 celé sáčky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..