Banánové flapjacky

Chtěla jsem svému drahému upéct domácí flapjacky, aby si před fotbalem nemusel kupovat ty konvenční a plné cukru. Pokusů jsem provedla několik s různými ingrediencemi a poměry surovin. A banánové flapjacky (zatím) vedou. Mám v plánu i do budoucna experimentovat, takže se tu časem snad objeví i další varianty.

Banánové flapjacky
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250 g ovesných vloček
  2. 2 banány
  3. 50 g datlového sirupu
  4. 100 g arašídového másla
  5. 1 lžička skořice
Postup
  1. Předehřejte si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložte pečícím papírem.
  2. Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujte na hladkou kaši.
  3. V míse smíchtejte skořici s ovesnými vločkami a vlijte banánovou směs. Dobře promíchejte.
  4. Vlijte směs do zapékací misky, upěchujte a dejte péct na 20 - 30 minut.
  5. Nechte úplně vychladnout a poté nakrájejte.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své
  1. Přesně to jsem hledala. Jen by mě zajímalo, zda-li je možné banán nahradit něřím jiným, pokud bych chtěla udělat jiný, než banánový. Vzhledem k tomu, že flapjack stojí okolo 35 Kč, tak se to hodí a určitě bude lepší!

    1. Pravděpodobně by šla použít například jablečná přesnídávka nebo jiné ovoce, ale vyzkoušené to úplně nemám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..