Banánové flapjacky

Chtěla jsem svému drahému upéct domácí flapjacky, aby si před fotbalem nemusel kupovat ty konvenční a plné cukru. Pokusů jsem provedla několik s různými ingrediencemi a poměry surovin. A banánové flapjacky (zatím) vedou. Mám v plánu i do budoucna experimentovat, takže se tu časem snad objeví i další varianty.

AuthorreBarbora

Suroviny

 250 g ovesných vloček
 2 banány
 50 g datlového sirupu
 100 g arašídového másla
 1 lžička skořice

Postup

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložíme pečícím papírem.

2

Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujeme na hladkou kaši.

3

V míse smícháme skořici s ovesnými vločkami, vlijeme banánovou směs a dobře promícháme.

4

Směs vlijeme do zapékací misky, upěchujeme a dáme péct na 20 - 30 minut.

5

Necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme.

 

 

Ingredients

 250 g ovesných vloček
 2 banány
 50 g datlového sirupu
 100 g arašídového másla
 1 lžička skořice

Directions

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložíme pečícím papírem.

2

Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujeme na hladkou kaši.

3

V míse smícháme skořici s ovesnými vločkami, vlijeme banánovou směs a dobře promícháme.

4

Směs vlijeme do zapékací misky, upěchujeme a dáme péct na 20 - 30 minut.

5

Necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme.

Notes

Banánové flapjacky
2 comments Add yours
  1. Přesně to jsem hledala. Jen by mě zajímalo, zda-li je možné banán nahradit něřím jiným, pokud bych chtěla udělat jiný, než banánový. Vzhledem k tomu, že flapjack stojí okolo 35 Kč, tak se to hodí a určitě bude lepší!

    1. Pravděpodobně by šla použít například jablečná přesnídávka nebo jiné ovoce, ale vyzkoušené to úplně nemám.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *