Chtěla jsem svému drahému upéct domácí flapjacky, aby si před fotbalem nemusel kupovat ty konvenční a plné cukru. Pokusů jsem provedla několik s různými ingrediencemi a poměry surovin. A banánové flapjacky (zatím) vedou. Mám v plánu i do budoucna experimentovat, takže se tu časem snad objeví i další varianty.
Banánové flapjacky
2018-07-11 16:31:37
Suroviny
- 250 g ovesných vloček
- 2 banány
- 50 g datlového sirupu
- 100 g arašídového másla
- 1 lžička skořice
Postup
- Předehřejte si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložte pečícím papírem.
- Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujte na hladkou kaši.
- V míse smíchtejte skořici s ovesnými vločkami a vlijte banánovou směs. Dobře promíchejte.
- Vlijte směs do zapékací misky, upěchujte a dejte péct na 20 - 30 minut.
- Nechte úplně vychladnout a poté nakrájejte.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Přesně to jsem hledala. Jen by mě zajímalo, zda-li je možné banán nahradit něřím jiným, pokud bych chtěla udělat jiný, než banánový. Vzhledem k tomu, že flapjack stojí okolo 35 Kč, tak se to hodí a určitě bude lepší!
Pravděpodobně by šla použít například jablečná přesnídávka nebo jiné ovoce, ale vyzkoušené to úplně nemám.