Chtěla jsem svému drahému upéct domácí flapjacky, aby si před fotbalem nemusel kupovat ty konvenční a plné cukru. Pokusů jsem provedla několik s různými ingrediencemi a poměry surovin. A banánové flapjacky (zatím) vedou. Mám v plánu i do budoucna experimentovat, takže se tu časem snad objeví i další varianty.
Suroviny
Postup
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložíme pečícím papírem.
Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujeme na hladkou kaši.
V míse smícháme skořici s ovesnými vločkami, vlijeme banánovou směs a dobře promícháme.
Směs vlijeme do zapékací misky, upěchujeme a dáme péct na 20 - 30 minut.
Necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme.

Ingredients
Directions
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Malou zapékací misku vyložíme pečícím papírem.
Banány, datlový sirup a arašídové máslo rozmixujeme na hladkou kaši.
V míse smícháme skořici s ovesnými vločkami, vlijeme banánovou směs a dobře promícháme.
Směs vlijeme do zapékací misky, upěchujeme a dáme péct na 20 - 30 minut.
Necháme úplně vychladnout a poté nakrájíme.
Přesně to jsem hledala. Jen by mě zajímalo, zda-li je možné banán nahradit něřím jiným, pokud bych chtěla udělat jiný, než banánový. Vzhledem k tomu, že flapjack stojí okolo 35 Kč, tak se to hodí a určitě bude lepší!
Pravděpodobně by šla použít například jablečná přesnídávka nebo jiné ovoce, ale vyzkoušené to úplně nemám.