Kokosová bábovka

veganská kokosová bábovkaBábovka je jedna z mála věcí, která se u nás doma pekla, když jsem byla malá. Ani babička, ani maminka nebyly pečící, a tak jiné věci než bábovky a lité buchty se u nás dělaly velmi zřídka.

Jelikož neexistuje jeden jediný univerzální recept, můžete experimentovat a nezůstávat u jedné a té samé nudné klasiky. Jednou ze zajímavých obměn je tahle kokosová mňamka. Po upečení voní jako kokosky, je příjemně mokrá a rychle se po ní slehne zem. 

 

 

 

Kokosová bábovka
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 ½ hrnku hladké mouky
  2. 1 ½ hrnku strouhaného kokosu
  3. ½ hrnku krupicového cukru
  4. 1 kypřicí prášek do pečiva
  5. ¾ hrnku oleje
  6. 400 ml kokosového mléka (1 plechovka)
Postup
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Pokud je to potřeba, vymažeme formu olejem a vysypeme hrubou moukou, strouhankou nebo kokosem.
  3. V míse smícháme mouku, kokos, cukr a práše do pečiva. Poté přilijeme olej a kokosové mléko a promícháme se suchými ingrediencemi. Přelijeme do bábovkové formy a dáme do trouby (ujistěte se, že je opravdu předehřátá na 180 °C, pokud by teplota byla nízká, může se vám později bábovka srazit).
  4. Necháme péct asi 40 minut, troubu zbytečně brzy neotvíráme (rozhodně ne dřív než po 30 minutách) - opět by to mohlo vést ke sražení bábovky.
  5. Po 40 minutách do bábovky píchneme špejlí a pokud se na ni těsto nelepí, vyndáme ji. Formu neobracíme ani ji prudce nepokládáme - opět může dojít ke sražení bábovky.
  6. Bábovku vyklápíme až v okamžiku, kdy vychladne. Pokud je přeci jen po vyklopení ještě teplá, ale ještě se nerazila, nekrájejte ji, počkejte do úplného vychladnutí.
Poznámka
  1. Držte se popisu, obsahuje rady proti sražení, o kterých vím. Pokud víte o nějakých dalších, budu ráda, když mi dáte vědět do komentářů.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *