To se takhle objevíte ve městě s počtem obyvatel kolem dvou tisíc, bez zdravé výživy, bez možnosti kamkoliv dojet a bez surovin, se kterými byste si mohli kdovíjak vyskakovat. A chytí vás mlsná. A musíte si vystačit s tím, co nabízí místní samoška a omezené zásoby v kuchyni. Výsledek nad očekávání překvapil a jen mě utvrdil v tom, že není nutné, aby recept obsahoval co nejvíc ingrediencí, protože by to tak mohlo vypadat zajímavěji. Kdepak, stačí jen pár základních surovin, nic víc není třeba.
Ovesné sušenky
2017-09-15 18:40:18
Suroviny
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku cukru
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 velké jablko
- 70g rozinek
- 100g čokolády na vaření
- 2 lžíce oleje
- plátky mandlí
Postup
- Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme najemno. Přidáme cukr, ovesné vločky a arašídové máslo a prohněteme, dokud se vše nezačne lepit. Přisypeme rozinky a vpracujeme je do těsta.
- Rozpálíme troubu (odhaduji na 180 až 200°C). Vyložíme si plech pečícím papírem a z těsta tvarujeme sušenky. Čím vyšší budou, tím budou lépe držet pohromadě a budou šťavnatější, ale můžete se pokusit je udělat nízké. Dáme do trouby a pečeme přibližně 20 minut.
- Čokoládu si s olejem rozehřejeme ve vodní lázni a polijeme s ní rovnoměrně všechny sušenky. Posypeme mandlemi a necháme vychladnout.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Vyzkoušeno – jsou rychlé a výborné! 🙂
miluji jejich minimální náročnost a nakouřenou chuť – jsou tak rychlé, že je nikdy nestihnu včas vyprostit z trouby 😀