Začíná léto a k létu neodmyslitelně patří zmrzlina a jahody. Tak tady máte recept na kombinaci obojího.
Jahodorebarborová zmrzlina s čokoládovou polevou
2017-09-15 19:14:51
Suroviny
- 220g oloupané rebarbory
- 650g jahod
- 120g agávového sirupu
- 200g čokolády na vaření
- 10 lžiček oleje
Postup
- Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
- Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.
- Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce. Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.
Poznámka
- P.S.: A pokud si váš muž půjde koupit zmrzlinu do mekáče, znamená to jediné – je horko a vy jste těch nanuků měli udělat víc. Nic víc v tom (v rámci zachování svého duševního zdraví a tělesného zdraví vaší polovičky) nehledejte.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/