Malinojahodové mini cheesecaky
2017-09-15 19:38:36
Suroviny
- 150g čajových sušenek z Alberta (nebo jiné vegan sušenky)
- 50g rostlinného tuku
- 2 lžíce rostlinného mléka
- 1 balení tofu natural
- 2 lžíce agávového sirupu
- 3 lžíce rostlinného mléka
- 200g malin
- 100g jahod
- 3/4 lžíce cukru
- 1 lžička agaru
Postup
- Sušenky nadrtíme na kousky, zalijeme rostlinným mlékem a smícháme s rostlinným tukem. Směs na korpus vymačkáme na dno formiček na muffiny a dáme na 10 minut péct do trouby.
- Tofu s rostlinným mlékem a agávovým sirupem rozmixujeme na hladký krém.
- Jahody pokrájíme na drobno a s malinami vložíme do hlubší pánve. Přidáme cukr a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Nakonec přidáme agar a vaříme ještě minutu až dvě.
- Vyndáme z trouby korpusy a lžící na ně dáme náplň z tofu. Navrch přidáme ovoce a vrátíme do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.
- Tato dávka vystačí na 18 mini cheesecaků. Pokud chcete větší vrstvu tofu náplně, můžete zdvojnásobit dávku, ale mě osobně to přijde takhle dostačující.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Neměl by být v CHEESEcaku sýr?
V originále samozřejmě ano. Ve veganské verzi ne.
Jo, kde máš jako sýr? 😀
Přesně na nějaké takovéto mini dortíčky si brousím už nějakou dobu zuby, jsou krásné!
No tak to je absolutní nádhera!!!!!! Musíme taky zkusit…dík za super tipy 😉