Krémové polévky jsou pro mě způsob, jak do sebe dostat víc zeleniny, nestrávit v kuchyni věčnost a ještě se dobře najíst. Tahle brokolicová polévka je skvělým příkladem, jak všechny předchozí uvedené body splnit.
Suroviny
Postup
Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.
Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.
Ingredients
Directions
Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.
Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.
hned bych si dala!
Jak udělám mandlovou smetanu?
Já ji kupuji, ale našla jsem recept (bohužel zatím ho nemám ozkoušený, byť je v plánu) tady – http://www.jimejinak.cz/2014/03/mandlova-smetana-nebo-mleko/