Brokolicová polévka s mandlemi

Krémové polévky jsou pro mě způsob, jak do sebe dostat víc zeleniny, nestrávit v kuchyni věčnost a ještě se dobře najíst. Tahle brokolicová polévka je skvělým příkladem, jak všechny předchozí uvedené body splnit.

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 1 brokolice
 500 ml zeleninového vývaru
 200 ml mandlové smetany
 sůl
 pepř
 špetka muškátového oříšku
 špatka skořice
 mandle

Postup

1

Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.

2

Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.

brokolicová polévka

Ingredients

 1 brokolice
 500 ml zeleninového vývaru
 200 ml mandlové smetany
 sůl
 pepř
 špetka muškátového oříšku
 špatka skořice
 mandle

Directions

1

Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.

2

Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.

Brokolicová polévka s mandlemi
 
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
3 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..