Brokolicová polévka s mandlemi

Krémové polévky jsou pro mě způsob, jak do sebe dostat víc zeleniny, nestrávit v kuchyni věčnost a ještě se dobře najíst. Tahle brokolicová polévka je skvělým příkladem, jak všechny předchozí uvedené body splnit.

AuthorreBarbora

Suroviny

 1 brokolice
 500 ml zeleninového vývaru
 200 ml mandlové smetany
 sůl
 pepř
 špetka muškátového oříšku
 špatka skořice
 mandle

Postup

1

Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.

2

Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.

Ingredients

 1 brokolice
 500 ml zeleninového vývaru
 200 ml mandlové smetany
 sůl
 pepř
 špetka muškátového oříšku
 špatka skořice
 mandle

Directions

1

Brokolici rozebereme na růžičky, stvol zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na kousky. Zalijeme zeleninovým vývarem a dáme vařit.

2

Když brokolice změkne (stačí vařit jen pár minut), přidáme mandlovou smetanu, muškátový oříšek, skořici a pepř. Rozmixujeme, osolíme podle potřeby a posypeme nasekanými mandlemi.

Notes

Brokolicová polévka s mandlemi
3 comments Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *