Jednu granolu (nebo taky zapečené müsli) už na blogu najdete. A je naprosto skvělá, co si budeme povídat – ořechy a javorový sirup? Ale dýňová granola se k podzimu hodí mnohem lépe. A co si budeme povídat – alespoň na ni zužitkujete nějakou tu dýni, se kterými už možná nevíte, co vymýšlet nového.
A pokud vám při vytváření dýňového pyré, které dodává téhle granole nejen chuť, ale i tuto skvostnou barvu, zbyde kus dýně, není nic jednoduššího, než si ze zbytku udělat třeba polévku, risotto, brownies a podobně.
Máte rádi dýně? A jak zvládáte podzim?
Suroviny
Postup
Kardamom vložíme do hmoždíře, rozdrtíme tobolky a vysypeme z nich semínka. Slupky kardamomu vyhodíme. Přidáme hřebíček, nové koření a pepř a rozdrtíme. Přidáme skořici a muškátový oříšek a promícháme.
Rozhřejeme troubu na 200 °C. Rozkrojíme napůl dýni a dáme péct, dokud není dýně měkká.
Troubu ztlumíme na 180 °C. Dýni rozmixujeme na pyré.
Půl hrnku pyré smícháme s javorovým sirupem, kořením a kokosovým olejem.
Do mísy nasypeme ovesné vločky s vlašskými ořechy a dýňovými semínky. Přidáme dýňovou směs a promícháme.
Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby. Pečeme 25 - 30 minut.
Ingredients
Directions
Kardamom vložíme do hmoždíře, rozdrtíme tobolky a vysypeme z nich semínka. Slupky kardamomu vyhodíme. Přidáme hřebíček, nové koření a pepř a rozdrtíme. Přidáme skořici a muškátový oříšek a promícháme.
Rozhřejeme troubu na 200 °C. Rozkrojíme napůl dýni a dáme péct, dokud není dýně měkká.
Troubu ztlumíme na 180 °C. Dýni rozmixujeme na pyré.
Půl hrnku pyré smícháme s javorovým sirupem, kořením a kokosovým olejem.
Do mísy nasypeme ovesné vločky s vlašskými ořechy a dýňovými semínky. Přidáme dýňovou směs a promícháme.
Vzniklou směs rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby. Pečeme 25 - 30 minut.