Kokosový suk

Nevíte, co s domácím kondenzovaným mlékem, které jsem sem přidávala minulý týden? V tom případě tady máte recept na kokosový suk. Je to jeden ze dvou receptů, které jsem si pro vás připravila (ten druhý je na kokosový likér a během pár dní vám ho sem taky přidám).

Do kokosových suků jsem dávala (možná trochu překvapivě) rýžové kondenzované mléko a ne kokosové, jak by člověk mohl očekávat (i když by fungovalo úplně stejně dobře).

Ještě pro vás mám do Vánoc připraveny dva recepty na vánoční cukroví a recept na slibovaný likér. A když budeme mít všichni štěstí (já teda spíš náladu na vaření), tak mám v plánu ještě jednu věc, ale to si nechám jako překvapení.

AuthorreBarbora

Suroviny

 200 g strouhaného kokosu
 2 lžíce holandského kakaa

Postup

1

Studené (z ledničky) veganské kondenzované mléko smícháme se strouhaným kokosem.

2

Do poloviny hmoty přidáme kakao.

3

Ze vzniklé hmoty (vždy půl bílé a půl kakaové) můžeme tvarovat kuličky nebo špalíčky (pokud chcete mít špalíčky pěkné a neopatlané kakaem, balte je pomocí potravinové folie, pokud vám trochu kakaa na světlé části nevadí, můžete to stejně jako já uplácat rukama). Špalíčky poté nakrájíme na kolečka.

 

 

Ingredients

 200 g strouhaného kokosu
 2 lžíce holandského kakaa

Directions

1

Studené (z ledničky) veganské kondenzované mléko smícháme se strouhaným kokosem.

2

Do poloviny hmoty přidáme kakao.

3

Ze vzniklé hmoty (vždy půl bílé a půl kakaové) můžeme tvarovat kuličky nebo špalíčky (pokud chcete mít špalíčky pěkné a neopatlané kakaem, balte je pomocí potravinové folie, pokud vám trochu kakaa na světlé části nevadí, můžete to stejně jako já uplácat rukama). Špalíčky poté nakrájíme na kolečka.

Notes

Kokosový suk
One comment Add yours
  1. Skvělý recept! Děkuji za inspiraci. Podobně dělám “bounty” kuličky. Ještě do nich ale přidávám Intelligent Food, ta chuť je potom ještě o něco lepší a hlavně tak doplním rostlinné bílkoviny.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *