Kešu majonéza

Myslela jsem si, že bramborový salát už mám pokrytý a je to věc, kterou už sem nemusím dávat. Jenže kvůli bráchově histaminové intoleranci (kvůli které nemůže sóju) jsem zjistila, že prostor pro další bramborový salát tady je. A protože nemůže ani sójový jogurt, ani sojanézu, ze kterých jsou předchozí dva recepty, hledala jsem nějakou jinou alternativu k majonéze. Po troše pátrání po internetu mi jako nejlepší přišla kešu majonéza. 

Podle Kašulky by neměl být problém ani s domácí sojanézou, protože množství sóji je v hotovém salátu minimální. Jenže domácí kešu majonéza mi chutná tedy mnohem víc, než domácí sojanéza (ale možná ji jen neumím připravit).

Recept na samotný salát vám sem přidám ještě tento týden (kešunézy budete na salát z kila brambor potřebovat asi poloviční množství, než uvádím v tomto receptu). 

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 200 g kešu natural
 150 ml zeleninového vývaru
 2 lžíce citronové šťávy
 ½ lžičky sušeného česneku
 sůl dle potřeby

Postup

1

Kešu namočíme na hodinu do vody.

2

Slijeme vodu a vložíme kešu do mixeru.

3

Zalijeme vývarem, citronovou šťávou a přidáme sušený česnek.

4

Rozmixujeme dohladka. V případě potřeby dosolíme.

5

Můžete dochutit čerstvými bylinkami a (nebo) hořčicí.

kešu majonéza neboli kešunéza

Ingredients

 200 g kešu natural
 150 ml zeleninového vývaru
 2 lžíce citronové šťávy
 ½ lžičky sušeného česneku
 sůl dle potřeby

Directions

1

Kešu namočíme na hodinu do vody.

2

Slijeme vodu a vložíme kešu do mixeru.

3

Zalijeme vývarem, citronovou šťávou a přidáme sušený česnek.

4

Rozmixujeme dohladka. V případě potřeby dosolíme.

5

Můžete dochutit čerstvými bylinkami a (nebo) hořčicí.

Kešu majonéza
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..