Myslela jsem si, že bramborový salát už mám pokrytý a je to věc, kterou už sem nemusím dávat. Jenže kvůli bráchově histaminové intoleranci (kvůli které nemůže sóju) jsem zjistila, že prostor pro další bramborový salát tady je. A protože nemůže ani sójový jogurt, ani sojanézu, ze kterých jsou předchozí dva recepty, hledala jsem nějakou jinou alternativu k majonéze. Po troše pátrání po internetu mi jako nejlepší přišla kešu majonéza.
Podle Kašulky by neměl být problém ani s domácí sojanézou, protože množství sóji je v hotovém salátu minimální. Jenže domácí kešu majonéza mi chutná tedy mnohem víc, než domácí sojanéza (ale možná ji jen neumím připravit).
Recept na samotný salát vám sem přidám ještě tento týden (kešunézy budete na salát z kila brambor potřebovat asi poloviční množství, než uvádím v tomto receptu).
Suroviny
Postup
Kešu namočíme na hodinu do vody.
Slijeme vodu a vložíme kešu do mixeru.
Zalijeme vývarem, citronovou šťávou a přidáme sušený česnek.
Rozmixujeme dohladka. V případě potřeby dosolíme.
Můžete dochutit čerstvými bylinkami a (nebo) hořčicí.
Ingredients
Directions
Kešu namočíme na hodinu do vody.
Slijeme vodu a vložíme kešu do mixeru.
Zalijeme vývarem, citronovou šťávou a přidáme sušený česnek.
Rozmixujeme dohladka. V případě potřeby dosolíme.
Můžete dochutit čerstvými bylinkami a (nebo) hořčicí.
Zdravím, jak dlouho takova kesuneza vydrží? Dekuji
Dobrý den.
Já dělám ve stejný den, kdy dělám bramborový salát a ten tak za dva až tři dny zmizí. Samotná kešunéza by asi mohla vydržet dýl, ale nemám to úplně vyzkoušené.