Bramborový salát bez majonézy

bramborový salát bez majonézyRecept na bramborový salát už jsem sem dávala spolu s receptem na „kapra“ z hlívy. Tentokrát jsem se ale rozhodla, že udělám trochu lehčí variantu a nedám do něj žádnou veganskou alternativu majonézy. Místo majonézy jsem použila sójový jogurt Sojade (ale můžete použít jakoukoliv oblíbenou značku rostlinného jogurt – jen doporučuji, aby nebyl doslazovaný). Kromě nakládaných okurek a vařených brambor je všechna zelenina čerstvá (cibule, mrkev a paprika) nebo mražená (hrášek). Salát je pak mnohem barevnější, křupavější a celkově se chuť posune jinam, než když je zelenina sterilovaná nebo uvařená.

Letos trochu přemýšlím, jestli budeme mít na Štědrý den mou oblíbenou alternativní klasiku, nebo jestli se zcela vymknu klasice a udělám sushi. A jelikož jsme hlívu a bramborový salát měli včera k obědu (protože se mi nelíbily původní fotky u receptu a chtěla jsem vytvořit nové), dost možná vyhraje právě sushi. A co budete mít na Štědrý večer vy? Dejte mi vědět do komentářů, třeba si to s tím sushi ještě rozmyslím. 

Bramborový salát bez majonézy
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 1 kg brambor
  2. 120 g čerstvé mrkve
  3. 5 - 6 kusů (150 g) nakládaných okurek
  4. 80 g mraženého hrášku
  5. 1 větší (100 g) cibule
  6. 200 g neslazeného rostlinného jogurtu (já jsem použila sojade)
  7. 2 lžíce (50 g) plnotučné hořčice
  8. 5 lžic láku z okurek
  9. 1 lžíce soli
  10. ½ lžičky černé soli (volitelně)
  11. 100 g uzeného tofu (volitelně)
Postup
  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
  2. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky (nebo protlačíme přes strunový kráječ brambor, pokud ho máme k dispozici).
  3. Na velmi jemno nakrájíme cibuli. Zbylou zeleninu omyjeme, případně oškrábeme a spolu s tofu nakrájíme na drobné kostičky (nebo nastrouháme) a dáme do mísy k bramborám.
  4. Přidáme rostlinný jogurt, hořčici, lák z okurek a sůl. Promícháme a dáme do chladu odležet alespoň na 12 hodin.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.