Koláč s květákem a sýrovou omáčkou

Koupila jsem květák, abych mohla nafotit nové fotky k miso polévce. A jelikož jsem potřebovala poměrně malé množství, zbyl mi v lednici skoro celý květák. Tak jsem se rozhodla, že bych sem mohla přidat nový recept na tenhle koláč z listového těsta.

AuthorreBarbora

Suroviny

 400 g listového těsta
Pečený květák
 květák
 2 lžíce koření (já jsem použila koření na kuře)
 olej
 sůl
Sýrová omáčka
 100 g kešu natural
 175 g brambor
 75 g mrkve
 300 ml vody, ve kterých se vařily brambory a mrkev
 25 g lahůdkového droždí
 1 lžíce citronové šťávy
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 sůl
 pepř
 olej

Postup

1

Předehřejeme si troubu na 200 °C.

2

Květák rozebereme na růžičky, dáme na plech nebo do pekáčku, posypeme solí a kořením (já jsem použila koupenou směs na kuře, ale můžete použít například směs bylinek a mleté papriky) a zalijeme trochou oleje. 

3

Dáme do trouby a pečeme, dokud květák nezměkne a nezačne lehce hnědnout. Po vytažení květáku z trouby snížíme teplotu na 180 °C.

4

Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a dáme vařit v osolené vodě. Při slévání si dáme bokem cca 300 ml vody, ve kterých se brambory a mrkev vařily.

5

Kešu zalijeme vroucí vodou a necháme alespoň 5 minut odstát.

6

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.

7

V pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme na 2 - 3 minuty uvařené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. 

8

Všechny suroviny na sýrovou omáčku dáme do nádoby, ve které budeme mixovat a rozmixujeme do hladka (můžete použít tyčový mixer nebo stolní mixer). V případě potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme citronovou šťávou.

9

Rozválíme listové těsto a dáme ho do formy tak, aby část těsta přečuhovala (já používám formu zhruba 35 x 20 cm velkou). Nalijeme část sýrové omáčky, přidáme květák a zalijeme zbytkem sýrové omáčky.

10

Dáme péct na cca 30 minut (nebo podle potřeby).

 

 

Ingredients

 400 g listového těsta
Pečený květák
 květák
 2 lžíce koření (já jsem použila koření na kuře)
 olej
 sůl
Sýrová omáčka
 100 g kešu natural
 175 g brambor
 75 g mrkve
 300 ml vody, ve kterých se vařily brambory a mrkev
 25 g lahůdkového droždí
 1 lžíce citronové šťávy
 1 cibule
 3 stroužky česneku
 sůl
 pepř
 olej

Directions

1

Předehřejeme si troubu na 200 °C.

2

Květák rozebereme na růžičky, dáme na plech nebo do pekáčku, posypeme solí a kořením (já jsem použila koupenou směs na kuře, ale můžete použít například směs bylinek a mleté papriky) a zalijeme trochou oleje. 

3

Dáme do trouby a pečeme, dokud květák nezměkne a nezačne lehce hnědnout. Po vytažení květáku z trouby snížíme teplotu na 180 °C.

4

Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a dáme vařit v osolené vodě. Při slévání si dáme bokem cca 300 ml vody, ve kterých se brambory a mrkev vařily.

5

Kešu zalijeme vroucí vodou a necháme alespoň 5 minut odstát.

6

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.

7

V pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme na 2 - 3 minuty uvařené brambory, mrkev a prolisovaný česnek. 

8

Všechny suroviny na sýrovou omáčku dáme do nádoby, ve které budeme mixovat a rozmixujeme do hladka (můžete použít tyčový mixer nebo stolní mixer). V případě potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme citronovou šťávou.

9

Rozválíme listové těsto a dáme ho do formy tak, aby část těsta přečuhovala (já používám formu zhruba 35 x 20 cm velkou). Nalijeme část sýrové omáčky, přidáme květák a zalijeme zbytkem sýrové omáčky.

10

Dáme péct na cca 30 minut (nebo podle potřeby).

Notes

Koláč s květákem a sýrovou omáčkou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *