Koupila jsem květák, abych mohla nafotit nové fotky k miso polévce. A jelikož jsem potřebovala poměrně malé množství, zbyl mi v lednici skoro celý květák. Tak jsem se rozhodla, že bych sem mohla přidat nový recept na tenhle koláč z listového těsta.
Suroviny
Postup
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Květák rozebereme na růžičky, dáme na plech nebo do pekáčku, posypeme solí a kořením (já jsem použila koupenou směs na kuře, ale můžete použít například směs bylinek a mleté papriky) a zalijeme trochou oleje.
Dáme do trouby a pečeme, dokud květák nezměkne a nezačne lehce hnědnout. Po vytažení květáku z trouby snížíme teplotu na 180 °C.
Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a dáme vařit v osolené vodě. Při slévání si dáme bokem cca 300 ml vody, ve kterých se brambory a mrkev vařily.
Kešu zalijeme vroucí vodou a necháme alespoň 5 minut odstát.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.
V pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme na 2 - 3 minuty uvařené brambory, mrkev a prolisovaný česnek.
Všechny suroviny na sýrovou omáčku dáme do nádoby, ve které budeme mixovat a rozmixujeme do hladka (můžete použít tyčový mixer nebo stolní mixer). V případě potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Rozválíme listové těsto a dáme ho do formy tak, aby část těsta přečuhovala (já používám formu zhruba 35 x 20 cm velkou). Nalijeme část sýrové omáčky, přidáme květák a zalijeme zbytkem sýrové omáčky.
Dáme péct na cca 30 minut (nebo podle potřeby).

Ingredients
Directions
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Květák rozebereme na růžičky, dáme na plech nebo do pekáčku, posypeme solí a kořením (já jsem použila koupenou směs na kuře, ale můžete použít například směs bylinek a mleté papriky) a zalijeme trochou oleje.
Dáme do trouby a pečeme, dokud květák nezměkne a nezačne lehce hnědnout. Po vytažení květáku z trouby snížíme teplotu na 180 °C.
Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a dáme vařit v osolené vodě. Při slévání si dáme bokem cca 300 ml vody, ve kterých se brambory a mrkev vařily.
Kešu zalijeme vroucí vodou a necháme alespoň 5 minut odstát.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.
V pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm cibulku. Když zezlátne, přidáme na 2 - 3 minuty uvařené brambory, mrkev a prolisovaný česnek.
Všechny suroviny na sýrovou omáčku dáme do nádoby, ve které budeme mixovat a rozmixujeme do hladka (můžete použít tyčový mixer nebo stolní mixer). V případě potřeby dosolíme, dopepříme a dochutíme citronovou šťávou.
Rozválíme listové těsto a dáme ho do formy tak, aby část těsta přečuhovala (já používám formu zhruba 35 x 20 cm velkou). Nalijeme část sýrové omáčky, přidáme květák a zalijeme zbytkem sýrové omáčky.
Dáme péct na cca 30 minut (nebo podle potřeby).