Tahle maková kolečka jsou letošní poslední recept na cukroví. Objevila jsem je v časopise Albert (neveganské, bohužel) a rozhodla jsem se, že je musím zkusit. A jsem z nich nadšená. Dokonce bych řekla, že jsem jsou ve velmi těsném závěsu za arašídovými pracnami a těsně porazila pracny klasické.
Nenechte se zmýlit tím, že na pohled nejsou tak hezké, chutnají naprosto božsky. Chutí připomínají svatební koláčky, takže pokud se někdy čistě náhodou budu vdávat, tak tohle je naprostá nustnost – dokonce i moje sestra při ochutnávání prohlásila něco o svatbě a to má na vdávání podobný názor jako já.
Suroviny
Postup
Rostlinný tuk s cukrem ušleháme metličkovým mixerem do pěny. Přisypeme mouku a mák a zpracujeme těsto.
Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
Předehřejeme troubu na 150 °C a vyložíme plech pečícím papírem.
Z těsta tvarujeme kuličky, které poté zmáčkneme a vytvoříme v nich důlek.
Povidla smícháme s rumem a citronovou šťávou a lžičkou naplníme připravená kolečka.
Pečeme 15 minut.

Ingredients
Directions
Rostlinný tuk s cukrem ušleháme metličkovým mixerem do pěny. Přisypeme mouku a mák a zpracujeme těsto.
Necháme alespoň hodinu v chladu odležet.
Předehřejeme troubu na 150 °C a vyložíme plech pečícím papírem.
Z těsta tvarujeme kuličky, které poté zmáčkneme a vytvoříme v nich důlek.
Povidla smícháme s rumem a citronovou šťávou a lžičkou naplníme připravená kolečka.
Pečeme 15 minut.