Arašídové pracny

Občas mám pocit, že jsem jediný člověk na světě, který ze všeho vánočního cukroví má nejraději pracny. Všichni dávají přednost vanilkovým rohlíčkům a lineckému. Má to jednu (ne)výhodu. Pracny mi nikdo neužírá a na mě jich tak zbyde víc. 
 
 
Vím, že tady recept na pracny už je, ale tenhle je trochu jiný. Je to sice stále bílá mouka a cukr, ale místo lískových ořechů jsem použila arašídy a je to zkrátka pecka. Takže tady je recept.
 
Arašídové pracny
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 350 g hladké mouky
  2. 150 g moučkového cukru
  3. 50 g kakaa
  4. 250 g rostlinného tuku
  5. 120 g mletých arašídů
Postup
  1. V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan. Rukama vypracujeme v těsto a necháme ho několik hodin odpočinout v chladu.
  2. Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.
  3. Rozehřejeme troubu na 160°C, naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby cca 20 minut. V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit a po chvilce zkusit, jestli už je hotová.
  4. Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *