Arašídové pracny

Občas mám pocit, že jsem jediný člověk na světě, který ze všeho vánočního cukroví má nejraději pracny. Všichni dávají přednost vanilkovým rohlíčkům a lineckému. Má to jednu (ne)výhodu. Pracny mi nikdo neužírá a na mě jich tak zbyde víc. Recept na ty klasické pracny už jsem vám sem dávala, lotos jsem se rozhodla, že to pojmu trochu netradičně a vytvořila jsem arašídové pracny.

AuthorreBarbora

Suroviny

 350 g hladké mouky
 250 g rostlinného tuku
 150 g moučkového cukru
 120 g mletých arašídů
 špetka skořice

Postup

1

Mouku s cukrem vyšleháme. Přidáme mouku, kakao, arašídy a skořici.

2

Těsto zabalíme do fólie a dáme na několik hodin odležet do lednice.

3

Rozehřejeme troubu na 160°C.

4

Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.

5

Naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut (záleží na velikosti formiček). V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit, abychom zjistili, zda už je hotová.

6

Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.

Ingredients

 350 g hladké mouky
 250 g rostlinného tuku
 150 g moučkového cukru
 120 g mletých arašídů
 špetka skořice

Directions

1

Mouku s cukrem vyšleháme. Přidáme mouku, kakao, arašídy a skořici.

2

Těsto zabalíme do fólie a dáme na několik hodin odležet do lednice.

3

Rozehřejeme troubu na 160°C.

4

Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.

5

Naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 20 minut (záleží na velikosti formiček). V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit, abychom zjistili, zda už je hotová.

6

Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.

Notes

Arašídové pracny

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *