Občas mám pocit, že jsem jediný člověk na světě, který ze všeho vánočního cukroví má nejraději pracny. Všichni dávají přednost vanilkovým rohlíčkům a lineckému. Má to jednu (ne)výhodu. Pracny mi nikdo neužírá a na mě jich tak zbyde víc. Recept na ty klasické pracny už jsem vám sem dávala, lotos jsem se rozhodla, že to pojmu trochu netradičně a vytvořila jsem arašídové pracny. Jediná změna sice je v tom, že místo ořechů dáte arašídy, ale to neznamená, že rozdíl v chuti není patrný. Spíš naopak.
Arašídové pracny
2017-09-15 12:01:48
Suroviny
- 350 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 50 g kakaa
- 250 g rostlinného tuku
- 120 g mletých arašídů
Postup
- V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan. Rukama vypracujeme v těsto a necháme ho několik hodin odpočinout v chladu.
- Těsto vmačkáme do formiček tak, aby bylo až ke krajům a uprostřed byla mírná prohlubeň, protože pracny během pečení trochu naběhnou.
- Rozehřejeme troubu na 160°C, naplněné formičky rozprostřeme na plech a dáme péct do vyhřáté trouby cca 20 minut. V průběhu můžeme jednu pracnu opatrně vyklepnout a rozlomit a po chvilce zkusit, jestli už je hotová.
- Po vychladnutí pracny vyklopíme z formiček a můžeme je obalit v moučkovém cukru.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/