Pracny

Moje naprosto nejoblíbenější vánoční cukroví – pracny. Občas mám pocit, že jsem jediná osoba v České republice, která je miluje. Ale stále věřím, že se najdou i další. A přesně pro ně tady je tenhle recept. Pracny jdou po upečení lehce vyklepnout, nejsou příliš sladké (pokud je neobalíte v cukru samozřejmě), ani příliš kakaové… jsou prostě takové akorát. 

Pracny
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 175g polohrubé mouky
  2. 120g agávového sirupu
  3. 25 kakaa
  4. 130g rostlinného tuku alsan
  5. 60g mletých lískových ořechů
  6. špetka skořice a hřebíčku
Postup
  1. V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan. Rukama vypracujeme v těsto a necháme ho odpočinout v chladu.
  2. Rozehřejeme troubu na 160°C, vymačkáme těsto do formiček.
  3. Formičky rozprostřeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut. Vyklopíme z formiček a můžeme je ještě horké obalit v moučkovém cukru.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.