Pracny

Moje naprosto nejoblíbenější vánoční cukroví – pracny. Občas mám pocit, že jsem jediná osoba v České republice, která je miluje. Ale stále věřím, že se najdou i další. A přesně pro ně tady je tenhle recept. Pracny jdou po upečení lehce vyklepnout, nejsou příliš sladké (pokud je neobalíte v cukru samozřejmě), ani příliš kakaové… jsou prostě takové akorát. 

Recept je (nepřekvapivě) od mojí maminky. Vajíčko v receptu nebylo, tak jsem je místo hery použila alsan (protože hera veganská není) a místo cukru jsem dala javorový sirup. 

pracny

AuthorBarbora Fait

Suroviny

 175 g polohrubé mouky
 130 g rostlinného tuku (já použila alsan)
 120 g javorového nebo agávového sirupu
 60 g mletých lískových ořechů
 25 g holandského kakaa
 1 ks hřebíčku
 ¼ lžičky skořice
 moučkový cukr na posypání (volitelně)

Postup

1

Lískové ořechy dáme spolu s hřebíčky rozemeleme v mixeru.

2

V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan a sirup.

3

Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu odpočinout v chladu.

4

Rozehřejeme troubu na 160°C, vymačkáme těsto do formiček.

5

Formičky rozprostřeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut (záleží, jak velké máte formičky).

6

Vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým cukrem.

pracny

Ingredients

 175 g polohrubé mouky
 130 g rostlinného tuku (já použila alsan)
 120 g javorového nebo agávového sirupu
 60 g mletých lískových ořechů
 25 g holandského kakaa
 1 ks hřebíčku
 ¼ lžičky skořice
 moučkový cukr na posypání (volitelně)

Directions

1

Lískové ořechy dáme spolu s hřebíčky rozemeleme v mixeru.

2

V míse promícháme sypké přísady a přidáme na kousky nakrájený alsan a sirup.

3

Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu odpočinout v chladu.

4

Rozehřejeme troubu na 160°C, vymačkáme těsto do formiček.

5

Formičky rozprostřeme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut (záleží, jak velké máte formičky).

6

Vyklopíme z formiček a posypeme moučkovým cukrem.

Pracny
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..