„Vajíčková“ pomazánka

Nejsem zrovna příznivcem svátků, ať už se jedná o Velikonoce, Vánoce nebo cokoliv jiného, které pro mě nemají žádný význam. Ale vymýšlet alternativy ke klasickým svátečním receptům je docela zábava. A vajíčková pomazánka je prakticky synonymum pro Velikonoce. Tahle má navíc výhodu, že si jí můžete udělat jen tolik, na kolik máte chuť, a nepoleze vám i ušima jen proto, že je třeba zpracovat všechna ta vykoledovaná vajíčka.

Před pár dny jsem měla fakt dobrou „vajíčkovou“ pomazánku v Plevelu, což mě inspirovalo k vytvoření vlastní verze. Tak snad vám bude chutnat.

AuthorreBarbora

Suroviny

 180 g tofu natural (1 balení)
 4 lžíce plnotučné hořčice
 4 lžíce neslazeného rostlinného mléka (nedoporučuji rýžové a ovesné, jsou přirozeně sladké)
 3 lžíce rostlinného margrínu
 2 lžíce lahůdkového droždí
 1 lžičky černé soli kala namak
 2 lžičky kurkumy (nemusí být, slouží k získání krásně žluté barvy)
 čerstvé bylinky (např. pažitka, nemusí být)
 pepř

Postup

1

Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem.

2

Přidáme hořčici a mléko. a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, bylinkami a lahůdkovým droždím. 

3

Dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

 

 

Ingredients

 180 g tofu natural (1 balení)
 4 lžíce plnotučné hořčice
 4 lžíce neslazeného rostlinného mléka (nedoporučuji rýžové a ovesné, jsou přirozeně sladké)
 3 lžíce rostlinného margrínu
 2 lžíce lahůdkového droždí
 1 lžičky černé soli kala namak
 2 lžičky kurkumy (nemusí být, slouží k získání krásně žluté barvy)
 čerstvé bylinky (např. pažitka, nemusí být)
 pepř

Directions

1

Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem.

2

Přidáme hořčici a mléko. a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, bylinkami a lahůdkovým droždím. 

3

Dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.

Notes

„Vajíčková“ pomazánka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *