Nejsem zrovna příznivcem svátků, ať už se jedná o Velikonoce, Vánoce nebo cokoliv jiného, které pro mě nemají žádný význam. Ale vymýšlet alternativy ke klasickým svátečním receptům je docela zábava. A vajíčková pomazánka je prakticky synonymum pro Velikonoce. Tahle má navíc výhodu, že si jí můžete udělat jen tolik, na kolik máte chuť, a nepoleze vám i ušima jen proto, že je třeba zpracovat všechna ta vykoledovaná vajíčka.
Před pár dny jsem měla fakt dobrou „vajíčkovou“ pomazánku v Plevelu, což mě inspirovalo k vytvoření vlastní verze. Tak snad vám bude chutnat.
Suroviny
Postup
Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem.
Přidáme hořčici a mléko. a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, bylinkami a lahůdkovým droždím.
Dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.
Ingredients
Directions
Tofu nastrouháme nahrubo a opatrně ho smícháme s margarínem.
Přidáme hořčici a mléko. a dochutíme solí, pepřem, kurkumou, bylinkami a lahůdkovým droždím.
Dobře promícháme a podáváme s čerstvým pečivem a zeleninou.