Žampionová polévka s černou rýží

AuthorreBarbora

Suroviny

 75 g černé rýže
 125 g mrkve
 125 g cibule
 2 stroužky česneku
 200 g žampionů
 40 g oleje
 40 g hladké mouky
 1.50 l zeleninového vývaru
 200 ml rostlinné smetany

Postup

1

Cibuli nahrubo nakrájíme, žampiony pokrájíme na čtvrtiny, mrkev na kolečka a česnek prolisujeme.

2

V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli a přidáme žampiony. Když začnou hnědnout, přidáme mrkev a necháme chvíli smažit.

3

Zaprášíme moukou a mícháme asi minutu. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme rýži a vaříme zhruba 40 minut, dokud rýže nezměkne. Cca 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek.

4

Zalijeme rostlinnou smetanou, opepříme a v případě potřeby přidáme sůl.

 

 

Ingredients

 75 g černé rýže
 125 g mrkve
 125 g cibule
 2 stroužky česneku
 200 g žampionů
 40 g oleje
 40 g hladké mouky
 1.50 l zeleninového vývaru
 200 ml rostlinné smetany

Directions

1

Cibuli nahrubo nakrájíme, žampiony pokrájíme na čtvrtiny, mrkev na kolečka a česnek prolisujeme.

2

V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibuli a přidáme žampiony. Když začnou hnědnout, přidáme mrkev a necháme chvíli smažit.

3

Zaprášíme moukou a mícháme asi minutu. Přilijeme zeleninový vývar, přidáme rýži a vaříme zhruba 40 minut, dokud rýže nezměkne. Cca 5 minut před koncem přidáme prolisovaný česnek.

4

Zalijeme rostlinnou smetanou, opepříme a v případě potřeby přidáme sůl.

Notes

Žampionová polévka s černou rýží

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *