Slepované rohlíčky

Na Vánoce jedeme za přítelovou babičkou do Kodaně a protože babička nepeče, přivezeme jí nějaké cukroví s sebou. Pustila jsem se letos do asi šesti druhů, některé jsou na blogu již z let minulých, některé jsem letos dělala prvně. Tyto slepované rohlíčky jsem dělala poprvé a myslím, že je zařadím do repertoáru na příští rok (pokud se nerozhodnu, že raději upeču zdravější alternativy).

AuthorreBarbora

Suroviny

Rohlíčky
 175 g hladké mouky
 100 g moučkového cukru
 140 g rostlinného tuku
 70 g mletých mandlí
 ½ lžičky mleté skořice
Krém
 300 ml sójového mléka
 1 vanilkový puding
 2 lžíce cukru
 100 g rostlinného tuku
 1 lžíce rumu
Na dokončení
 hořká čokoláda

Postup

1

V míse smísíme mouku, cukr, namleté mandle a skořici. Povolený tuk, který jsme nechali několik hodin při pokojové teplotě, po kouscích přidáme do sypké části a postupně zpracujeme v těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na několik hodin do lednice.

3

Těsto vymačkáme do formiček ve tvaru rohlíčků, uprostřed necháme mírnou prohlubeň, protože nám těsto může trochu vyběhnout.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C a rohlíčky pečeme 10-15 minut. Vyklepněte si cvičně jeden rohlíček, rozlomte ho napůl a pár vteřin počkejte, až vychladne, abyste poznali, jestli už jsou rohlíčky hotové.

5

V části sójového mléka rozmícháme pudingový prášek, zbytek mléka vlijeme do hrnce. Když začne mléko vařit, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek mléka a vaříme několik minut do zhoustnutí.

6

Po uvaření puding necháme vychladnout a průběžně ho mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Poté přidáme rostlinný tuk a ruk a ušleháme. Vzniklým krémem spojujeme rohlíčky, které pak namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.

7

Hotové cukroví po ztuhnutí čokolády přendáme do krabice a skladujeme na chladném místě.

 

 

Ingredients

Rohlíčky
 175 g hladké mouky
 100 g moučkového cukru
 140 g rostlinného tuku
 70 g mletých mandlí
 ½ lžičky mleté skořice
Krém
 300 ml sójového mléka
 1 vanilkový puding
 2 lžíce cukru
 100 g rostlinného tuku
 1 lžíce rumu
Na dokončení
 hořká čokoláda

Directions

1

V míse smísíme mouku, cukr, namleté mandle a skořici. Povolený tuk, který jsme nechali několik hodin při pokojové teplotě, po kouscích přidáme do sypké části a postupně zpracujeme v těsto.

2

Těsto zabalíme do potravinové folie a dáme na několik hodin do lednice.

3

Těsto vymačkáme do formiček ve tvaru rohlíčků, uprostřed necháme mírnou prohlubeň, protože nám těsto může trochu vyběhnout.

4

Troubu předehřejeme na 160 °C a rohlíčky pečeme 10-15 minut. Vyklepněte si cvičně jeden rohlíček, rozlomte ho napůl a pár vteřin počkejte, až vychladne, abyste poznali, jestli už jsou rohlíčky hotové.

5

V části sójového mléka rozmícháme pudingový prášek, zbytek mléka vlijeme do hrnce. Když začne mléko vařit, přidáme dvě lžíce cukru a zbytek mléka a vaříme několik minut do zhoustnutí.

6

Po uvaření puding necháme vychladnout a průběžně ho mícháme, aby se nevytvořil škraloup.
Poté přidáme rostlinný tuk a ruk a ušleháme. Vzniklým krémem spojujeme rohlíčky, které pak namáčíme v rozpuštěné hořké čokoládě, kterou jsme si rozpustili ve vodní lázni.

7

Hotové cukroví po ztuhnutí čokolády přendáme do krabice a skladujeme na chladném místě.

Notes

Slepované rohlíčky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *