Milí a drazí, mám pro koho vařit. Tak si to užívám. Pro vás by to mohlo znamenat, že se tady teď budou recepty zřejmě objevovat zase častěji. Tak si to užívejte taky, dokud to jde.
Suroviny
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsou měkké, opečeme je na olivovém oleji. Do opečených brambor přidáme čerstvou petrželku.
Čočku necháme alespoň hodinu namočit a pak ji uvaříme se dvěma hrnky vody, trochou soli a šťávou s limetky. Pokud by voda došla, ještě přidáme a vaříme, dokud není čočka měkká.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na proužky. Rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli. Po minutě přidáme houby a smažíme je, dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájený kopr.
Čočku smícháme s houbami a přidáme čerstvý špenát.

Ingredients
Directions
Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě doměkka. Když jsou měkké, opečeme je na olivovém oleji. Do opečených brambor přidáme čerstvou petrželku.
Čočku necháme alespoň hodinu namočit a pak ji uvaříme se dvěma hrnky vody, trochou soli a šťávou s limetky. Pokud by voda došla, ještě přidáme a vaříme, dokud není čočka měkká.
Houby očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na proužky. Rozehřejeme olivový olej a přidáme cibuli. Po minutě přidáme houby a smažíme je, dokud nezměknou. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájený kopr.
Čočku smícháme s houbami a přidáme čerstvý špenát.
Hned bych si dala 😀 Vypadá to luxusně ☺
Děkuji 🙂 Nejvíc mě na tom baví, že jsou to v podstatě běžně dostupné suroviny (až na ty shiitake, ale ani ty už dnes nejsou takový problém) a ani nijak zvlášť drahé (zas tedy až na ty shiitake).
Úplná paráda. Ja osobne som kuchár-totálny amatér, ale toto sa mi podarilo na prvý krát. Veľká vďaka za recept – myslím, že práve do môjho skromného nováčikovského vegan jedálnička pribudla stálica. Ešte raz vďaka. 🙂