Bulgur s houbami shiitake

Recept na téma – když dva dělají totéž, není to totéž. Aneb Pavel z webu vegmania přede mnou v neděli řekl, že bude mít k večeři shitake s bulgurem. A já se toho celkem nadšeně chytla. A takhle to dopadlo.

AuthorreBarbora

Suroviny

 150 g bulguru
 2 mrkve
 40 g sušených shiitake hub
 40 g pórku
 100 ml kokosového mléka (z plechovky)
 ½ lžíce kvalitní sójové omáčky

Postup

1

Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát, dokud houby nezměknou (minimálně hodinu).

2

Bulgur uvaříme ve 400 ml osolené vody do změknutí.

3

Očištěnou mrkev a houby nakrájíme na proužky, pórek na kolečka.

4

V pánvi rozehřejeme olej a a přidáme pórek. Když pórek začne hnědnout, přidáme houby a mrkev a necháme minutu až dvě smažit. Přidáme sójovou omáčku a po minutě kokosové mléko. Necháme 2 - 3 minuty vařit. 

Ingredients

 150 g bulguru
 2 mrkve
 40 g sušených shiitake hub
 40 g pórku
 100 ml kokosového mléka (z plechovky)
 ½ lžíce kvalitní sójové omáčky

Directions

1

Houby zalijeme horkou vodou a necháme odstát, dokud houby nezměknou (minimálně hodinu).

2

Bulgur uvaříme ve 400 ml osolené vody do změknutí.

3

Očištěnou mrkev a houby nakrájíme na proužky, pórek na kolečka.

4

V pánvi rozehřejeme olej a a přidáme pórek. Když pórek začne hnědnout, přidáme houby a mrkev a necháme minutu až dvě smažit. Přidáme sójovou omáčku a po minutě kokosové mléko. Necháme 2 - 3 minuty vařit. 

Notes

Bulgur s houbami shiitake
3 comments Add yours
  1. To zní taky dobře 🙂 Já to musím vždycky vyfotit hned, protože já téměř nic nevařím víckrát. Takže když to nevyfotím hned, tak je ten recept navždy ztracen 😀 Což je asi jediná motivace k tomu, abych fotila. A na některých fotkách je to bohužel dost vidět.

  2. Místo hub jsem přidala černé olivy kvůli některým, co houby nejedí a i tak vynikající!!!!! Udělala jsem to z dvojnásobného množství a hned to zmizelo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *