Datlový beránek

Já vím, že recept na beránka tu už byl. Na druhou stranu byl klasicky z bílé mouky a bílého cukru. Tenhle je naopak z celozrnné mouky a místo cukru je v něm datlový sirup.

No a pokud už ho nestihnete upéct o těchto Velikonocích, můžete si ho upéct za rok. Nebo si z tohoto těsta můžete udělat bábovku. Nebo muffiny. Nebo cokoliv, na co máte formu. Tak já už nebudu zdržovat, tady máte recept.

AuthorreBarbora

Suroviny

 250 g celozrnné žitné mouky
 125 g datlového sirupu
 1 vanilkový pudingový prášek
 1 prášek do pečiva
 350 ml rostlinného mléka
 50 ml oleje
 strouhanka a olej na vysypání formy

Postup

1

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

2

V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.

3

V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.

4

Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.

 

 

Ingredients

 250 g celozrnné žitné mouky
 125 g datlového sirupu
 1 vanilkový pudingový prášek
 1 prášek do pečiva
 350 ml rostlinného mléka
 50 ml oleje
 strouhanka a olej na vysypání formy

Directions

1

Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

2

V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.

3

V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.

4

Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.

Notes

Datlový beránek
2 comments Add yours
  1. Zkusiĺ to jako bábovku. Beránka mám z těsta na mrkvový dort.
    Ten Tvůj má ale nepoměrně hezčí mašli. 🙂

  2. Původně měl obyčejnou, ale pořád jsem byla naštvaná, že se mi nelíbí. Tak jsem vymyslela tohle. Stejně nevím, co jiného bych s tou kytkou dělala (jsem líná ji sešít, mám ji jen sešpendlenou, tak alepsoň získala nějaké využití :D).
    Jinak doporučuji před nalitím do formy ochutnat a otestovat sladkost. Mně takhle vyhovuje, ale na konvenční poměry bude nejspíš málo sladký. Ale to občas nikomu neuškodí 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *