Datlový beránek

Pro tento rok je tohle poslední (a tedy poněkud na poslední chvíli) velikonoční recept.
Já vím, že recept na beránka tu už byl. Na druhou stranu byl klasicky z bílé mouky a bílého cukru. Tenhle je naopak z celozrnné mouky a místo cukru je v něm datlový sirup.
No a pokud už ho nestihnete upéct o těchto Velikonocích, vždycky si z tohoto těsta můžete udělat bábovku. Nebo muffiny. Nebo cokoliv, na co máte formu. Tak já už nebudu zdržovat, tady máte recept.
Datlový beránek
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250g celozrnné žitné mouky
  2. 125g datlového sirupu
  3. 1 vanilkový pudingový prášek
  4. 1 prášek do pečiva
  5. 350ml rostlinného mléka
  6. 50ml oleje
  7. strouhanka + olej
Postup
  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou (jak už jsem psala u předchozího beránka, veganskou strouhanku seženete například v albertu).
  2. V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.
  3. V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.
  4. Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.
vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
  1. Původně měl obyčejnou, ale pořád jsem byla naštvaná, že se mi nelíbí. Tak jsem vymyslela tohle. Stejně nevím, co jiného bych s tou kytkou dělala (jsem líná ji sešít, mám ji jen sešpendlenou, tak alepsoň získala nějaké využití :D).
    Jinak doporučuji před nalitím do formy ochutnat a otestovat sladkost. Mně takhle vyhovuje, ale na konvenční poměry bude nejspíš málo sladký. Ale to občas nikomu neuškodí 🙂

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *