Datlový beránek

Já vím, že recept na beránka tu už byl. Na druhou stranu byl klasicky z bílé mouky a bílého cukru. Tenhle je naopak z celozrnné mouky a místo cukru je v něm datlový sirup.

No a pokud už ho nestihnete upéct o těchto Velikonocích, můžete si ho upéct za rok. Nebo si z tohoto těsta můžete udělat bábovku. Nebo muffiny. Nebo cokoliv, na co máte formu. Tak já už nebudu zdržovat, tady máte recept.

Datlový beránek
Ohodnotit
Vytisknout
Suroviny
  1. 250g celozrnné žitné mouky
  2. 125g datlového sirupu
  3. 1 vanilkový pudingový prášek
  4. 1 prášek do pečiva
  5. 350ml rostlinného mléka
  6. 50ml oleje
  7. strouhanka + olej
Postup
  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou (jak už jsem psala u předchozího beránka, veganskou strouhanku seženete například v albertu).
  2. V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.
  3. V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.
  4. Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Sdílej článek na Facebooku
Sdílej článek na Twitteru
Sdílej fotky na Pinterestu
Pošli (si) článek emailem
2 komentáře Přidat své
  1. Zkusiĺ to jako bábovku. Beránka mám z těsta na mrkvový dort.
    Ten Tvůj má ale nepoměrně hezčí mašli. 🙂

  2. Původně měl obyčejnou, ale pořád jsem byla naštvaná, že se mi nelíbí. Tak jsem vymyslela tohle. Stejně nevím, co jiného bych s tou kytkou dělala (jsem líná ji sešít, mám ji jen sešpendlenou, tak alepsoň získala nějaké využití :D).
    Jinak doporučuji před nalitím do formy ochutnat a otestovat sladkost. Mně takhle vyhovuje, ale na konvenční poměry bude nejspíš málo sladký. Ale to občas nikomu neuškodí 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..