Já vím, že recept na beránka tu už byl. Na druhou stranu byl klasicky z bílé mouky a bílého cukru. Tenhle je naopak z celozrnné mouky a místo cukru je v něm datlový sirup.
No a pokud už ho nestihnete upéct o těchto Velikonocích, můžete si ho upéct za rok. Nebo si z tohoto těsta můžete udělat bábovku. Nebo muffiny. Nebo cokoliv, na co máte formu. Tak já už nebudu zdržovat, tady máte recept.
Suroviny
Postup
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.
V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.
Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.

Ingredients
Directions
Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.
V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.
V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.
Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.
Zkusiĺ to jako bábovku. Beránka mám z těsta na mrkvový dort.
Ten Tvůj má ale nepoměrně hezčí mašli. 🙂
Původně měl obyčejnou, ale pořád jsem byla naštvaná, že se mi nelíbí. Tak jsem vymyslela tohle. Stejně nevím, co jiného bych s tou kytkou dělala (jsem líná ji sešít, mám ji jen sešpendlenou, tak alepsoň získala nějaké využití :D).
Jinak doporučuji před nalitím do formy ochutnat a otestovat sladkost. Mně takhle vyhovuje, ale na konvenční poměry bude nejspíš málo sladký. Ale to občas nikomu neuškodí 🙂