Já vím, že recept na beránka tu už byl. Na druhou stranu byl klasicky z bílé mouky a bílého cukru. Tenhle je naopak z celozrnné mouky a místo cukru je v něm datlový sirup.
No a pokud už ho nestihnete upéct o těchto Velikonocích, můžete si ho upéct za rok. Nebo si z tohoto těsta můžete udělat bábovku. Nebo muffiny. Nebo cokoliv, na co máte formu. Tak já už nebudu zdržovat, tady máte recept.
Datlový beránek
2017-09-15 15:10:47
Suroviny
- 250g celozrnné žitné mouky
- 125g datlového sirupu
- 1 vanilkový pudingový prášek
- 1 prášek do pečiva
- 350ml rostlinného mléka
- 50ml oleje
- strouhanka + olej
Postup
- Nejprve si rozehřejeme troubu na 180°C a formu na beránka vymažeme olejem a vysypeme strouhankou (jak už jsem psala u předchozího beránka, veganskou strouhanku seženete například v albertu).
- V míse smícháme mouku, pudingový prášek a prášek do pečiva.
- V kostrůlku svaříme mléko, olej a datlový sirup, dokud se sirup nerozpustí. Tekutou část pomalu vléváme do sypké části a mícháme.
- Vlijeme opatrně do formy, přiklopíme vrchní částí a dáme péct na 40 minut.
Vegan food porn http://veganfoodporn.faitova.cz/
Zkusiĺ to jako bábovku. Beránka mám z těsta na mrkvový dort.
Ten Tvůj má ale nepoměrně hezčí mašli. 🙂
Původně měl obyčejnou, ale pořád jsem byla naštvaná, že se mi nelíbí. Tak jsem vymyslela tohle. Stejně nevím, co jiného bych s tou kytkou dělala (jsem líná ji sešít, mám ji jen sešpendlenou, tak alepsoň získala nějaké využití :D).
Jinak doporučuji před nalitím do formy ochutnat a otestovat sladkost. Mně takhle vyhovuje, ale na konvenční poměry bude nejspíš málo sladký. Ale to občas nikomu neuškodí 🙂