Vanilkové rohlíčky, asi nejoblíbenější cukroví na vánočním stole. Nebo to tak minimálně vypadá v mém okolí. A i když já osobně mám nejraději pracny, nemůžu vás o svůj osvědčený recept na rohlíčky ochudit. Rohlíčky krásně drží tvar, po upečení se nelámou a chutnají naprosto skvěle.
Suroviny
Postup
Vyšleháme cukr s povoleným rostlinným tukem. Přidáme mouku, vanilku a ořechy a vytvoříme těsto. Necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Z těsta odloupneme kousek těsta, vytvoříme kuličky o průměru 1-2cm a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 10 minut.
V míse smícháme moučkový cukr s mletou vanilkou a ještě teplé rohlíčky v něm obalíme.
Ingredients
Directions
Vyšleháme cukr s povoleným rostlinným tukem. Přidáme mouku, vanilku a ořechy a vytvoříme těsto. Necháme uležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Z těsta odloupneme kousek těsta, vytvoříme kuličky o průměru 1-2cm a tvarujeme rohlíčky. Dáme je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme přibližně 10 minut.
V míse smícháme moučkový cukr s mletou vanilkou a ještě teplé rohlíčky v něm obalíme.