Léto, teplo, jahodová sezóna… Komu by se v tomhle počasí chtělo vařit teplá vydatná jídla. Léto je ideální období na saláty. Salát naštěstí nemusí nutně znamenat jen spoustu listí se zálivkou (i když ani takové listí s dobře připravenou zálivkou nemusí být špatná volba). Salát můžete připravit i kombinací ovoce, zeleniny a nějaké obiloviny či luštěniny. Třeba tento salát s jahodami a bulgurem obsahuje mimo jiné papriky, avokádo a ořechy. A je boží.
Salát s jahodami a bulgurem samozřejmě můžete různě modifikovat – experimentům se meze nekladou. Pokud přijdete s nějakou neotřelou kombinací, dejte mi vědět do komentářů.
Suroviny
Postup
Bulgur zalijeme osolenou vroucí vodou a přiklopíme. Necháme asi 15 minut odstát.
Jahody a zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Vlašské ořechy a bazalku nasekáme na drobno.
Avokádo v misce utřeme s citronovou šťávou a solí.
Když bulgur trochu zchladne, přidáme do něj všechny připravené suroviny. Promícháme a dáme vychladit do lednice.

Ingredients
Directions
Bulgur zalijeme osolenou vroucí vodou a přiklopíme. Necháme asi 15 minut odstát.
Jahody a zeleninu omyjeme a nakrájíme na menší kousky.
Vlašské ořechy a bazalku nasekáme na drobno.
Avokádo v misce utřeme s citronovou šťávou a solí.
Když bulgur trochu zchladne, přidáme do něj všechny připravené suroviny. Promícháme a dáme vychladit do lednice.