Štrůdlový jáhelník

Dostala jsem neodolatelnou chuť na něco sladkého s jablky. A se skořicí. Ano, mohla jsem udělat štrůdl, ale nechtěla jsem těsto z bílé mouky a na vytváření bezlepkového jsem po práci už neměla chuť. Zvolila jsem tedy variantu tuze línou, jak ji nazvala Daniela z goodmoodspoon, odkud jsem vzala recept na jáhelník a jen ho lehce upravila.

AuthorreBarbora

Suroviny

 1 hrnek jáhel
 2.50 hrnku vody
 1.50 hrnku rostlinného mléka
 2 lžíce agávového sirupu
 ½ hrnku rozinek
 4 jablka
 1 lžička skořice
 100 ml rostlinné smetany

Postup

1

Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. 

2

Jáhly propláchneme horkou vodou a vsypeme do formy na pečení. 

3

Zalijeme vodou a rostlinným mlékem smíchanými s agávovým sirupem, skořici a promícháme. 

4

Slijeme rozinky, vmícháme mezi jáhly a dáme péct na 180°C. 

5

Po půl hodině přidáme jablka nakrájená na kostičky a zalijeme rostlinnou smetanou. 

6

Necháme péct ještě dalších půl hodiny nebo dokud bude jáhelník probublávat. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout, polijeme agávovým, javorovým či jiným sirupem dle vlastních preferencí.

 

 

Ingredients

 1 hrnek jáhel
 2.50 hrnku vody
 1.50 hrnku rostlinného mléka
 2 lžíce agávového sirupu
 ½ hrnku rozinek
 4 jablka
 1 lžička skořice
 100 ml rostlinné smetany

Directions

1

Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme pár minut odstát. 

2

Jáhly propláchneme horkou vodou a vsypeme do formy na pečení. 

3

Zalijeme vodou a rostlinným mlékem smíchanými s agávovým sirupem, skořici a promícháme. 

4

Slijeme rozinky, vmícháme mezi jáhly a dáme péct na 180°C. 

5

Po půl hodině přidáme jablka nakrájená na kostičky a zalijeme rostlinnou smetanou. 

6

Necháme péct ještě dalších půl hodiny nebo dokud bude jáhelník probublávat. Pak vyndáme z trouby a necháme vychladnout, polijeme agávovým, javorovým či jiným sirupem dle vlastních preferencí.

Notes

Štrůdlový jáhelník
2 comments Add yours
  1. ten je božský! Něco tak dobrého pro děti co nemůžou laktózu a vejce!!!Paráda!!!!
    Za recept moc děkuji.
    Doubravka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *