Ovesné sušenky

To se takhle objevíte ve městě s počtem obyvatel kolem dvou tisíc, bez zdravé výživy, bez možnosti kamkoliv dojet a bez surovin, se kterými byste si mohli kdovíjak vyskakovat. A chytí vás mlsná. A musíte si vystačit s tím, co nabízí místní samoška a omezené zásoby v kuchyni. Výsledek nad očekávání překvapil a jen mě utvrdil v tom, že není nutné, aby recept obsahoval co nejvíc ingrediencí, protože by to tak mohlo vypadat zajímavěji. Kdepak, stačí jen pár základních surovin, nic víc není třeba.

AuthorreBarbora

Suroviny

 2 hrnky ovesných vloček
 ½ hrnku cukru
 2 lžíce arašídového másla
 1 velké jablko
 70 g rozinek
 100 g čokolády na vaření
 2 lžíce oleje
 plátky mandlí

Postup

1

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme najemno. Přidáme cukr, ovesné vločky a arašídové máslo a prohněteme, dokud se vše nezačne lepit. Přisypeme rozinky a vpracujeme je do těsta.

2

Rozpálíme troubu na 190 °C. Vyložíme si plech pečícím papírem a z těsta tvarujeme sušenky. 

3

Čokoládu si s olejem rozehřejeme ve vodní lázni a polijeme s ní rovnoměrně všechny sušenky. Posypeme mandlemi a necháme vychladnout.

 

 

Ingredients

 2 hrnky ovesných vloček
 ½ hrnku cukru
 2 lžíce arašídového másla
 1 velké jablko
 70 g rozinek
 100 g čokolády na vaření
 2 lžíce oleje
 plátky mandlí

Directions

1

Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nastrouháme najemno. Přidáme cukr, ovesné vločky a arašídové máslo a prohněteme, dokud se vše nezačne lepit. Přisypeme rozinky a vpracujeme je do těsta.

2

Rozpálíme troubu na 190 °C. Vyložíme si plech pečícím papírem a z těsta tvarujeme sušenky. 

3

Čokoládu si s olejem rozehřejeme ve vodní lázni a polijeme s ní rovnoměrně všechny sušenky. Posypeme mandlemi a necháme vychladnout.

Notes

Ovesné sušenky
2 comments Add yours
  1. miluji jejich minimální náročnost a nakouřenou chuť – jsou tak rychlé, že je nikdy nestihnu včas vyprostit z trouby 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *