Suroviny
Postup
Seitan si můžete buď koupit v obchodě, nebo si ho vyrobit doma. Seitan naložíme přes noc do směsi oleje s bylinkami.
Druhý den přendáme seitan i s marinádou do pekáčku. Dáme ho péct do trouby na cca 200°C (odhaduji, mám troubu plynovou) na 20 - 30 minut, podle toho, jak moc vypečený seitan chceme.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vychladnout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi nebo v troubě.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku, sůl a nakrájenou jarní cibulku a promícháme. Přilijeme rostlinné mléko a prohněteme, dokud nedostaneme kompaktní těsto.
Vezmeme 2 hrnky, které se nebudou nahoře zužovat, vymažeme je trochou oleje a naplníme těstem. Těsto řádně upěchujeme, aby se při vyklápění nerozpadly.
Do hrnce dáme vařit trochu vody (stačí pár centimetrů, knedlíky se vaří v páře) a máme-li pařáček, dáme ho do hrnce (není to ale nezbytně nutné, jde to i bez něj). Vložíme hrnky s knedlíky, přiklopíme poklicí a vaříme 25 až 30 minut.
Příborový nůž vložíme mezi knedlík a hrnek a objedeme jím celý knedlík. Pak hrnek otočíme a vyklopíme (možná budete muset do hrnku párkrát praštit nebo si pomoci nožem). Pak už jen nakrájíme knedlík na plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když zezlátne, přidáme pokrájené kysané zelí (nejlépe od maminky, ale v případě nouze postačí i kupované), vodu a cukr a necháme 15 minut vařit, aby zelí trochu změklo.

Ingredients
Directions
Seitan si můžete buď koupit v obchodě, nebo si ho vyrobit doma. Seitan naložíme přes noc do směsi oleje s bylinkami.
Druhý den přendáme seitan i s marinádou do pekáčku. Dáme ho péct do trouby na cca 200°C (odhaduji, mám troubu plynovou) na 20 - 30 minut, podle toho, jak moc vypečený seitan chceme.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu vychladnout.
Rohlíky nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi nebo v troubě.
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Přidáme hrubou mouku, sůl a nakrájenou jarní cibulku a promícháme. Přilijeme rostlinné mléko a prohněteme, dokud nedostaneme kompaktní těsto.
Vezmeme 2 hrnky, které se nebudou nahoře zužovat, vymažeme je trochou oleje a naplníme těstem. Těsto řádně upěchujeme, aby se při vyklápění nerozpadly.
Do hrnce dáme vařit trochu vody (stačí pár centimetrů, knedlíky se vaří v páře) a máme-li pařáček, dáme ho do hrnce (není to ale nezbytně nutné, jde to i bez něj). Vložíme hrnky s knedlíky, přiklopíme poklicí a vaříme 25 až 30 minut.
Příborový nůž vložíme mezi knedlík a hrnek a objedeme jím celý knedlík. Pak hrnek otočíme a vyklopíme (možná budete muset do hrnku párkrát praštit nebo si pomoci nožem). Pak už jen nakrájíme knedlík na plátky.
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když zezlátne, přidáme pokrájené kysané zelí (nejlépe od maminky, ale v případě nouze postačí i kupované), vodu a cukr a necháme 15 minut vařit, aby zelí trochu změklo.