Suroviny
Postup
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.
Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce.
Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.

Ingredients
Directions
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.
Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.
Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce.
Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.