Jahodorebarborová zmrzlina s čokoládovou polevou

Začíná léto a k létu neodmyslitelně patří zmrzlina a jahody. Tak tady máte recept na kombinaci obojího.

AuthorreBarbora

Suroviny

 220 g oloupané rebarbory
 650 g jahod
 120 g agávového sirupu
 200 g čokolády na vaření
 10 lžiček oleje

Postup

1

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.

2

Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.

3

Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce.

4

Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.

 

 

Ingredients

 220 g oloupané rebarbory
 650 g jahod
 120 g agávového sirupu
 200 g čokolády na vaření
 10 lžiček oleje

Directions

1

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Jahody omyjeme, odšťopkujeme a nakrájíme na kostky. Dáme vařit do velké pánve, přilijeme agávový sirup a necháme vařit asi 20 minut. Poté necháme vychladnou, přelijeme do formiček na nanuky (dávka vyjde přesně do 12 formiček z IKEA). Vložíme do mrazáku a necháme zmrazit.

2

Po několika hodinách (ideálně přes noc) rozehřejeme čokoládu s olejem ve vodní lázni.

3

Vyndáme nanuky z mrazáku a vyjmeme z formiček (dáme pod teplou tekoucí vodu a necháme povolit, zmrzlina jde pak vyndat lehce.

4

Ideálně ji přelijeme do nějaké vysoké sklenice a nanuky v nich namáčíme. Nožem rozetřeme přebytečnou čokoládu a "zazáplatujeme" místa, kam se čokoláda nedostala.

Notes

Jahodorebarborová zmrzlina s čokoládovou polevou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *