Malinojahodové mini cheesecaky

AuthorreBarbora

Suroviny

 150 g čajových sušenek (sehnala jsem je v Albertu)
 50 g rostlinného tuku
 2 lžíce rostlinného mléka
 1 balení tofu natural
 2 lžíce agávového sirupu
 3 lžíce rostlinného mléka
 200 g malin
 100 g jahod
 ¾ lžíce cukru
 1 lžička agaru

Postup

1

Sušenky nadrtíme na kousky, zalijeme rostlinným mlékem a smícháme s rostlinným tukem. Směs na korpus vymačkáme na dno formiček na muffiny a dáme na 10 minut péct do trouby.

2

Tofu s rostlinným mlékem a agávovým sirupem rozmixujeme na hladký krém.

3

Jahody pokrájíme na drobno a s malinami vložíme do hlubší pánve. Přidáme cukr a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Nakonec přidáme agar a vaříme ještě minutu až dvě.

4

Vyndáme z trouby korpusy a lžící na ně dáme náplň z tofu. Navrch přidáme ovoce a vrátíme do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.

5

Tato dávka vystačí na 18 mini cheesecaků. Pokud chcete větší vrstvu tofu náplně, můžete zdvojnásobit dávku, ale mě osobně to přijde takhle dostačující.

 

 

Ingredients

 150 g čajových sušenek (sehnala jsem je v Albertu)
 50 g rostlinného tuku
 2 lžíce rostlinného mléka
 1 balení tofu natural
 2 lžíce agávového sirupu
 3 lžíce rostlinného mléka
 200 g malin
 100 g jahod
 ¾ lžíce cukru
 1 lžička agaru

Directions

1

Sušenky nadrtíme na kousky, zalijeme rostlinným mlékem a smícháme s rostlinným tukem. Směs na korpus vymačkáme na dno formiček na muffiny a dáme na 10 minut péct do trouby.

2

Tofu s rostlinným mlékem a agávovým sirupem rozmixujeme na hladký krém.

3

Jahody pokrájíme na drobno a s malinami vložíme do hlubší pánve. Přidáme cukr a vaříme, dokud se ovoce nerozvaří. Nakonec přidáme agar a vaříme ještě minutu až dvě.

4

Vyndáme z trouby korpusy a lžící na ně dáme náplň z tofu. Navrch přidáme ovoce a vrátíme do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut.

5

Tato dávka vystačí na 18 mini cheesecaků. Pokud chcete větší vrstvu tofu náplně, můžete zdvojnásobit dávku, ale mě osobně to přijde takhle dostačující.

Notes

Malinojahodové mini cheesecaky
4 comments Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *