“Tuňákové” špagety

Špagety. Uvařit špagety je pro mě zkrátka výzva. Jelikož znám kluka, který sice sní i jídlo, ve kterém nejsou špagety, ale tváří se u toho tak nešťastně, že máte chuť ho pochovat. V náručí, ne v hrobě, jen tak pro ujasnění.
A na základě této zkušenosti jsou špagety něčím, co zkrátka nevařím. Vždyť je to návyková látka. Co když se ze mě stane závislák a já pak budu muset jíst špagety k snídani, obědu i večeři? Ale protože jsem se rozhodla, že na tohohle kluka budu hodnější, tak jsem se hecla. Speciálně pro něj, abych mu ten recept mohla vytisknout a vlepit do památníčku. Snad to nebude mít žádné trvalé následky.
Takže Marku – tenhle recept je tu na tvou počest, abys věděl.

AuthorreBarbora

Suroviny

 250 g špaget
 2 stroužky česneku
 5 g mořských řas wakame
 50 g sójového granulátu
 300 g čerstvých rajčat
 100 g rajčatového protlaku
 voda podle potřeby
 sůl
 pepř
 olej

Postup

1

Špagety a granulát uvaříme v osolené vodě dle návodu (každé zvlášť).

2

Řasy na pár minut namočíme do vlažné vody. Pokud jste použili řesy v celku, nakrájejte je nadrobno. 

3

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme kůžičku a vydlabeme vnitřek. Nakrájíme na kostičky. 

4

Česnek nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme uvařený a vyždímaný granulát a necháme osmažit. Pak přidáme řasy, rajčata, protlak a vodu, opepříme a necháme asi 5 minut vařit.

5

Omáčkou zalijeme špagety a můžeme posypat strouhaným veganským sýrem.

 

 

Ingredients

 250 g špaget
 2 stroužky česneku
 5 g mořských řas wakame
 50 g sójového granulátu
 300 g čerstvých rajčat
 100 g rajčatového protlaku
 voda podle potřeby
 sůl
 pepř
 olej

Directions

1

Špagety a granulát uvaříme v osolené vodě dle návodu (každé zvlášť).

2

Řasy na pár minut namočíme do vlažné vody. Pokud jste použili řesy v celku, nakrájejte je nadrobno. 

3

Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme kůžičku a vydlabeme vnitřek. Nakrájíme na kostičky. 

4

Česnek nakrájíme na kolečka a zpěníme na oleji. Přidáme uvařený a vyždímaný granulát a necháme osmažit. Pak přidáme řasy, rajčata, protlak a vodu, opepříme a necháme asi 5 minut vařit.

5

Omáčkou zalijeme špagety a můžeme posypat strouhaným veganským sýrem.

Notes

„Tuňákové“ špagety
5 comments Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *