Dýňová polévka je takové podzimní „must have“. A za mě je to jedna z těch mála dobrých věcí na podzimu – dýně, růžičková kapusta a spousta jablek.
Dobré jídlo je prakticky to jediné, co alespoň trochu rozjasňuje moje pochmurné podzimní nálady. Pokud to máte stejně, tak snad tady najdete pár dalších receptů, které vás nadchnou.
Suroviny
Postup
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl, zbavíme semínek a dáme péct, dokud nezměkne.
Když je dýňě měkká, vyškrábeme dužinu ze slupky (pokud máte dýni hokaido, můžete tento krok vynechat, tato dýně se dá jíst i se slupkou).
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji.
Oloupeme bramboru a mrkev a nakrájíme na menší kusy.
Bramboru, mrkev a dýni přidáme k cibuli a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme a vaříme, dokud vše nezměkne.
Sundáme ze sporáku, rozmixujeme. Vrátíme na sporák, přilijeme kokosové mléko, nastrouháme 1/4 muškátového oříšku a necháme prohřát.
Ingredients
Directions
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Dýni omyjeme, rozkrojíme napůl, zbavíme semínek a dáme péct, dokud nezměkne.
Když je dýňě měkká, vyškrábeme dužinu ze slupky (pokud máte dýni hokaido, můžete tento krok vynechat, tato dýně se dá jíst i se slupkou).
Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na oleji.
Oloupeme bramboru a mrkev a nakrájíme na menší kusy.
Bramboru, mrkev a dýni přidáme k cibuli a zalijeme vodou. Osolíme a opepříme a vaříme, dokud vše nezměkne.
Sundáme ze sporáku, rozmixujeme. Vrátíme na sporák, přilijeme kokosové mléko, nastrouháme 1/4 muškátového oříšku a necháme prohřát.
nějaký čistý veganský kokos mlíko bez Eček?
Já vlastně nevím. To z DM by mohlo být bez éček.
jo pravda, alnatura je čistá 🙂