“Míchaná vajíčka” z tofu

Chtěli byste si udělat něco “normálního” nenormálně a vegansky? Co takhle “míchaná vajíčka”? Chutnají skvěle a díky černé soli voní jako skutečná vajíčka. A jestli mi to nevěříte, tak si to zkuste sami.

AuthorreBarbora

Suroviny

 1 větší jarní cibulka
 1 kostka silken tofu
 ½ lžičky kurkumy
 3 lžičky sójové omáčky
 3 lžičky lahůdkového droždí
 černá sůl
 pepř
 olej
 čerstvá pažitka

Postup

1

Cibulku nakrájíme na drobno, tofu v misce rozmačkáme. 

2

Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme rozmačkané tofu a minutu smažíme. 

3

Přidáme koření, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. 

4

Nakonec přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku nebo jinou bylinku dle chuti.

 

 

Ingredients

 1 větší jarní cibulka
 1 kostka silken tofu
 ½ lžičky kurkumy
 3 lžičky sójové omáčky
 3 lžičky lahůdkového droždí
 černá sůl
 pepř
 olej
 čerstvá pažitka

Directions

1

Cibulku nakrájíme na drobno, tofu v misce rozmačkáme. 

2

Na rozpáleném oleji zpěníme cibulku, necháme zesklovatět, pak přidáme rozmačkané tofu a minutu smažíme. 

3

Přidáme koření, lahůdkové droždí a sójovou omáčku. 

4

Nakonec přidáme najemno nasekanou čerstvou pažitku nebo jinou bylinku dle chuti.

Notes

„Míchaná vajíčka“ z tofu
7 comments Add yours
  1. Lahůdkové droždí je jen výtažek z droždí a nedá se použít na kynutí. Je jen k dochucování jídel. Dá se koupit ve zdravých výživách, možná už i v některých větších supermarketech (ale to vyzkoušené nemám, vždy to kupuji v těch zdrávkách).

  2. Silken tofu nebo takzvané hedvábné tofu. Je mnohem měkčí než to, které je běžně k sehnání, samo se drolí, když ho vezmeš do ruky. Dá se sehnat ve zdravých výživách (ale tam je dost drahé) nebo v Praze mají na Sapě (vietnamské tržnici) čerstvé, případně se dá celkem levně sehnat v Praze v asijském obchodě v Korunní. A přinejhorším by šlo použít i obyčejné bílé tofu, byť by to asi nebylo tak dobré.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *