Košíčky s pudingem

AuthorreBarbora

Suroviny

Těsto
 250 g hladké mouky
 140 g rostlinného tuku
 60 g cukru
 2 lžíce rostlinného mléka
Krém
 600 ml rostlinného mléka
 130 g rostlinného tuku
 175 g cukru
 2 vanilkové pudingy
Další
 ovoce
 agar

Postup

1

Ingredience na těsto zpracujeme v těsto. Vyválíme placku a vykrajovátkem o kousek větším než formička, ve které budeme košíčky péct, vykrajujeme kolečka. 

2

Do vymazané formičky na muffiny (nebo jiné, kterou máte k dispozici) vložíme kolečka z těsta, roztáhneme mírně ke stěnám. 

3

Dáme péct do trouby na 150 °C a necháme péct, hlídáme, abychom košíčky nespálili.

4

Část mléka dáme vařit, ve zbytku rozmícháme puding a cukr. 

5

Když začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding a vaříme asi minutu. 

6

Dáme vychladnout, pak puding vyšleháme a přidáme rostlinný tuk. 

7

Krémem plníme košíčky a přidáváme kompotované ovoce. 

8

Agar připravíme podle návodu na obalu s trochou cukru a zalijeme s ním košíčky.

Poznámka

V rýžovém mléce vám puding nezhoustne (zjistila jsem to, když jsem kvůli kamarádovi s alergií na sóju zvolila rýžové jako alternativu). Z mé zkušenosti jsou bez problémů sójové a ovesné, ale určitě se najdou i jiná, která můžete použít.

 

 

Ingredients

Těsto
 250 g hladké mouky
 140 g rostlinného tuku
 60 g cukru
 2 lžíce rostlinného mléka
Krém
 600 ml rostlinného mléka
 130 g rostlinného tuku
 175 g cukru
 2 vanilkové pudingy
Další
 ovoce
 agar

Directions

1

Ingredience na těsto zpracujeme v těsto. Vyválíme placku a vykrajovátkem o kousek větším než formička, ve které budeme košíčky péct, vykrajujeme kolečka. 

2

Do vymazané formičky na muffiny (nebo jiné, kterou máte k dispozici) vložíme kolečka z těsta, roztáhneme mírně ke stěnám. 

3

Dáme péct do trouby na 150 °C a necháme péct, hlídáme, abychom košíčky nespálili.

4

Část mléka dáme vařit, ve zbytku rozmícháme puding a cukr. 

5

Když začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding a vaříme asi minutu. 

6

Dáme vychladnout, pak puding vyšleháme a přidáme rostlinný tuk. 

7

Krémem plníme košíčky a přidáváme kompotované ovoce. 

8

Agar připravíme podle návodu na obalu s trochou cukru a zalijeme s ním košíčky.

Notes

Košíčky s pudingem
5 comments Add yours
  1. Tereza: Tak to želé je tam v podstatě jen kvůli přenášení, aby ty borůvky nepopadaly, jinak tam být určitě nemusí 🙂

    Elis: Pokud je budeš zkoušet, tak určitě dej vědět, jak se povedly 🙂

  2. Místo tučného krému vám doporučuji vyzkoušet nízkotučný pudding připravený z rýžové mléka dělaného za syrova. Má skvělé vlastnosti, váš přítel na něj nebude mít alergii a navíc je výtečný, chutná i karnistům, mám to odzkoušené.

    Příprava mléka:
    500 g jakékoli rýže propláchněte, nechte přes noc odstát ve 2 l studené vody. Poté dobře rozmixujte a přecedte. Toto mléko není moc chutné za syrova, protože obsahuje hodne rýžového šrkobu, který velmi rychle sedimentuje.

    Příprava pudingu:
    Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr dle libosti a špetku soli, případně vanilkový cukr, skořici, atd. Za stálého míchání ohřívejte mléko nad mírným plamenem. Brzy zhoustne a dostane netypickou pudingovou konzistenci. Není třeba, aby prošlo varem. Nyní lze do pudingu vmíchat rozmačkané ovoce, promíchat a ujistit se, že je puding stále hustý. Pokud ne, chvíli jej povařte za stálého míchaní, ale většinou to není třeba.

  3. Jelikož se mi povedlo před pár měsíci odpálit mixer a ještě jsem se nedokopala ke koupi náhrady, tahle varianta bohužel teď nepřichází v úvahu. Ale určitě je to skvělý tip, který časem snad využiji. Nebo ho využije někdo jiný 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *