Suroviny
Postup
Ingredience na těsto zpracujeme v těsto. Vyválíme placku a vykrajovátkem o kousek větším než formička, ve které budeme košíčky péct, vykrajujeme kolečka.
Do vymazané formičky na muffiny (nebo jiné, kterou máte k dispozici) vložíme kolečka z těsta, roztáhneme mírně ke stěnám.
Dáme péct do trouby na 150 °C a necháme péct, hlídáme, abychom košíčky nespálili.
Část mléka dáme vařit, ve zbytku rozmícháme puding a cukr.
Když začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding a vaříme asi minutu.
Dáme vychladnout, pak puding vyšleháme a přidáme rostlinný tuk.
Krémem plníme košíčky a přidáváme kompotované ovoce.
Agar připravíme podle návodu na obalu s trochou cukru a zalijeme s ním košíčky.
Poznámka
V rýžovém mléce vám puding nezhoustne (zjistila jsem to, když jsem kvůli kamarádovi s alergií na sóju zvolila rýžové jako alternativu). Z mé zkušenosti jsou bez problémů sójové a ovesné, ale určitě se najdou i jiná, která můžete použít.

Ingredients
Directions
Ingredience na těsto zpracujeme v těsto. Vyválíme placku a vykrajovátkem o kousek větším než formička, ve které budeme košíčky péct, vykrajujeme kolečka.
Do vymazané formičky na muffiny (nebo jiné, kterou máte k dispozici) vložíme kolečka z těsta, roztáhneme mírně ke stěnám.
Dáme péct do trouby na 150 °C a necháme péct, hlídáme, abychom košíčky nespálili.
Část mléka dáme vařit, ve zbytku rozmícháme puding a cukr.
Když začne mléko vařit, přidáme rozmíchaný puding a vaříme asi minutu.
Dáme vychladnout, pak puding vyšleháme a přidáme rostlinný tuk.
Krémem plníme košíčky a přidáváme kompotované ovoce.
Agar připravíme podle návodu na obalu s trochou cukru a zalijeme s ním košíčky.
Vypadají krásně! Jenom bych je asi nezalévala agarem 🙂
krásné a určitě moc skvělé! borůvky s vanilkou jsou úžasná kombinace 🙂 někdy vyzkouším!
Tereza: Tak to želé je tam v podstatě jen kvůli přenášení, aby ty borůvky nepopadaly, jinak tam být určitě nemusí 🙂
Elis: Pokud je budeš zkoušet, tak určitě dej vědět, jak se povedly 🙂
Místo tučného krému vám doporučuji vyzkoušet nízkotučný pudding připravený z rýžové mléka dělaného za syrova. Má skvělé vlastnosti, váš přítel na něj nebude mít alergii a navíc je výtečný, chutná i karnistům, mám to odzkoušené.
Příprava mléka:
500 g jakékoli rýže propláchněte, nechte přes noc odstát ve 2 l studené vody. Poté dobře rozmixujte a přecedte. Toto mléko není moc chutné za syrova, protože obsahuje hodne rýžového šrkobu, který velmi rychle sedimentuje.
Příprava pudingu:
Mléko nalijte do hrnce, přidejte cukr dle libosti a špetku soli, případně vanilkový cukr, skořici, atd. Za stálého míchání ohřívejte mléko nad mírným plamenem. Brzy zhoustne a dostane netypickou pudingovou konzistenci. Není třeba, aby prošlo varem. Nyní lze do pudingu vmíchat rozmačkané ovoce, promíchat a ujistit se, že je puding stále hustý. Pokud ne, chvíli jej povařte za stálého míchaní, ale většinou to není třeba.
Jelikož se mi povedlo před pár měsíci odpálit mixer a ještě jsem se nedokopala ke koupi náhrady, tahle varianta bohužel teď nepřichází v úvahu. Ale určitě je to skvělý tip, který časem snad využiji. Nebo ho využije někdo jiný 🙂