Klasický recept na zelné placky od mojí maminky jsem upravila do veganské podoby. A všichni, kdo je ochutnali, byli nadšení – odzkoušeno na vlastních rodičích (a že jim to chutnalo je pro mě obrovský úspěch) a na podzimní vegan dinner, pořádané v rámci Veggierku, který organizovali lidé z Otevři oči.
Poloviční dávka podle mého názoru vydá tak na 6 porcí, pokud si k plackám dáte nějakou dušenou zeleninu.
Suroviny
Postup
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Tempeh nastrouháme, všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto.
Na vymazaný plech tvarujeme placky, pokud těsto lepí (což pravděpodobně bude), každý kousek těsta pomoučíme.
Dáme do trouby. Když placky začnou zespodu hnědnout, otočíme je a vrátíme do trouby (každá strana trvá pár minut).

Ingredients
Directions
Předehřejeme troubu na 180 °C.
Tempeh nastrouháme, všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto.
Na vymazaný plech tvarujeme placky, pokud těsto lepí (což pravděpodobně bude), každý kousek těsta pomoučíme.
Dáme do trouby. Když placky začnou zespodu hnědnout, otočíme je a vrátíme do trouby (každá strana trvá pár minut).
to je boží♥