Zelné placky

Klasický recept na zelné placky od mojí maminky jsem upravila do veganské podoby. A všichni, kdo je ochutnali, byli nadšení – odzkoušeno na vlastních rodičích (a že jim to chutnalo je pro mě obrovský úspěch) a na podzimní vegan dinner, pořádané v rámci Veggierku, který organizovali lidé z Otevři oči.

Poloviční dávka podle mého názoru vydá tak na 6 porcí, pokud si k plackám dáte nějakou dušenou zeleninu.

AuthorreBarbora

Suroviny

 1 kg kyseného zelí (já použila 0.5kg bílého a 0.5kg červeného, ale nezáleží na tom)
 1 kg celozrnné mouky (nebo jsem taky zkoušela 2/3 hladké a 1/3 celozrnné)
 400 g uzeného tempehu
 500 ml ovesné smetany
 sůl
 pepř
 kmín

Postup

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Tempeh nastrouháme, všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. 

3

Na vymazaný plech tvarujeme placky, pokud těsto lepí (což pravděpodobně bude), každý kousek těsta pomoučíme. 

4

Dáme do trouby. Když placky začnou zespodu hnědnout, otočíme je a vrátíme do trouby (každá strana trvá pár minut). 

Ingredients

 1 kg kyseného zelí (já použila 0.5kg bílého a 0.5kg červeného, ale nezáleží na tom)
 1 kg celozrnné mouky (nebo jsem taky zkoušela 2/3 hladké a 1/3 celozrnné)
 400 g uzeného tempehu
 500 ml ovesné smetany
 sůl
 pepř
 kmín

Directions

1

Předehřejeme troubu na 180 °C.

2

Tempeh nastrouháme, všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. 

3

Na vymazaný plech tvarujeme placky, pokud těsto lepí (což pravděpodobně bude), každý kousek těsta pomoučíme. 

4

Dáme do trouby. Když placky začnou zespodu hnědnout, otočíme je a vrátíme do trouby (každá strana trvá pár minut). 

Notes

Zelné placky
One comment Add yours

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *