Karamelové ovesné sušenky

AuthorreBarbora

Suroviny

 100 g celozrnné mouky
 75 g třtinového cukru
 70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 60 g ovesných vloček
 30 g nasekaných vlašských ořechů
 25 g datlového sirupu
 2 lžíce vody
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ lžičky skořice
 špetka mleté vanilky

Postup

1

Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat. 

3

V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto. 

4

Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme. 

5

Pečeme 15 - 20 minut.

Ingredients

 100 g celozrnné mouky
 75 g třtinového cukru
 70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 60 g ovesných vloček
 30 g nasekaných vlašských ořechů
 25 g datlového sirupu
 2 lžíce vody
 ½ lžičky jedlé sody
 ½ lžičky skořice
 špetka mleté vanilky

Directions

1

Troubu předehřejeme na 150 °C.

2

Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat. 

3

V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto. 

4

Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme. 

5

Pečeme 15 - 20 minut.

Notes

Karamelové ovesné sušenky
One comment Add yours
  1. Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *