Suroviny
100 g celozrnné mouky
75 g třtinového cukru
70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
60 g ovesných vloček
30 g nasekaných vlašských ořechů
25 g datlového sirupu
2 lžíce vody
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky skořice
špetka mleté vanilky
Postup
1
Troubu předehřejeme na 150 °C.
2
Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.
3
V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.
4
Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.
5
Pečeme 15 - 20 minut.

Ingredients
100 g celozrnné mouky
75 g třtinového cukru
70 g rostlinného tuku (např. Alsan)
60 g ovesných vloček
30 g nasekaných vlašských ořechů
25 g datlového sirupu
2 lžíce vody
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky skořice
špetka mleté vanilky
Directions
1
Troubu předehřejeme na 150 °C.
2
Na pánvi necháme rozpustit alsan, přidáme cukr, datlový sirup a nasekané ořechy a necháme zkaramelizovat.
3
V míse smícháme ovesné vločky, mouku a jedlou sodu, přidáme vodu, vanilku, skořici a karamel a smícháme v těsto.
4
Plech vyložíme pečícím papírem, do ruky vezmeme kousek těsta, uděláme kuličku a stlačíme.
5
Pečeme 15 - 20 minut.
Zkusila jsem lehkou variaci, místo datlového sirupu jsem použila javorový, sušenky jsem po upečení polila čokoládou a ozdobila vlašským oříškem. Výsledek perfektní, jen jich je na můj vkus málo, doporučila bych udělat alespoň dvojnásobnou dávku, aby jich byl alespoň plný plech 🙂