Print Options:

Tlačenka

Yields1 Serving

veganská tlačenka

 100 g tofu natural
 100 g uzeného tofu
 100 g kukuřízku (2 ks)
 50 g sójových párků (1 nožička)
Sójové nudličky
 50 g sojových kostek nebo nudliček
 1 lžíce sójové omáčky
 1 lžička oleje
 1 lžička plnotučné hořčice
 1 lžička lahůdkového droždí
 1 lžička miso pasty
 1 lžička lahůdkové papriky
 1 lžička sušeného česneku
„Želatina“
 900 ml vody
 2 lžíce zeleninového bujonu
 15 g agaru
1

Sójové kostky uvaříme do měkka a po vychladnutí pořádně vyždímáme, aby v nich zůstalo co nejmenší množství vody.

2

Ze sójové omáčky, hořčice, miso pasty, lahůdkového droždí, lahůdkové papriky a sušeného česneku připravíme marinádu (můžete nahradit jinou oblíbenou marinádou). Smícháme se sójovými kostkami a necháme alespoň hodinu uležet.

3

Tofu, kukuřízek a párky nakrájíme na menší kousky. Spolu s namarinovanou sójou osmažíme na pánvi a přendáme do vhodné formy (já používám obdélnikovou formu 26 x 11 x 7 cm).

4

Vodu smícháme se zeleninovým bujonem. Pak přidáme agar a postupujeme dle návodu na obalu agaru (každý agar se chová trochu jinak, takže si pečlivě přečtěte návod a případně upravte množství).

5

Horký agar nalijeme do formy, promícháme a necháme vychladnout.