Print Options:

Rösti

Yields1 Serving

rösti pečené v troubě

 1 kg brambor
 1 velká cibule
 2 lžičky soli
 3 lžíce olivového oleje
 3 lžíce čerstvé pažitky
 2 lžíce čerstvé petrželky
 pepř dle chuti
1

Troubu předehřejeme na 200 ° C.

2

Dejte vařit vodu. Oloupejte brambory a když voda začne vařit, dejte do ní brambory. Vařte 4 minuty.

3

Mezitím nakrájíme cibuli najemno, nasekáme pažitku a petrželku (pokud nemáte čerstvé bylinky, můžete použít asi 1/3 množství sušených).

4

Brambory slijte a vložte do studené vody. Vodu můžete několikrát vyměnit, aby brambory rychleji vychladly, nebo můžete počkat, až vychladnou samy od sebe.

5

Brambory nastrouháme nahrubo, přidáme olivový olej, cibuli, bylinky, sůl a pepř. Vše rovnoměrně promícháme.

6

Z asi dvou lžic hmoty vytvarujeme namočenýma rukama placku a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Opakujeme, dokud nám nedojde těsto. Dáme péct.

7

Po 40 - 45 minutách v troubě rösti otočíme a pečeme ještě asi 15 minut.