Print Options:

Polévka z pečených brambor

Yields1 Serving

polévka z pečených brambor

 600 g brambor
 100 g žampionů
 1 l zeleninového vývaru
 3 lžičky lahůdkového droždí
 1 cibule
 čerstvý koriandr
 4 lžíce oleje
1

Troubu předehřejeme na 200 °C.

2

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Dáme na plech vymazaný 3 lžícemi oleje a dáme péct, dokud nejsou brambory dokřupova opečené.

3

Na zbylé lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Když cibule zezlátne, přidáme na plátky nakrájené žampiony a orestujeme dohněda. Osolíme a dáme stranou.

4

V hrnci ohřejeme vývar, přidáme ¾ opečených brambor, lahůdkové droždí a rozmixujeme dohladka.

5

Polévku nalijeme do misek, posypeme čerstvým nasekaným koriandrem, pečenými bramborami a žampiony.