Předehřejeme troubu na 220 °C.
Mrkev, celer, petržel, řapíkatý celer, pórek a růžičkovou kapustu očistíme, nakrájíme na menší kusy (kolem 1 - 2 cm), vložíme na plech a dáme péct na 30 minut.
Oloupeme cibule, rozkrojíme je napůl. Asi 5 minut před vytažením zbylé zeleniny z trouby dáme do hrnce olej, přidáme cibule řezem dolů, hřebíček, kardamom, badyán, zázvor a skořici. Zprudka restujeme, dokud cibule nezačne černat. Poté přidáme zeleninu z trouby, vodu, rajčata a ostatní suroviny určené na vývar kromě sojové omáčky.
Když začne voda vřít, stáhneme teplotu a necháme vývar táhnout pod bodem varu (pokud máte doma teploměr, tak můžete zkontrolovat, že má vývar kolem 80 - 90 °C.
Po 30 minutách vývar zcedíme a zbytky vyhodíme (zelenina už všechnu chuť i hodnotné živiny předala vývaru). Přidáme sojovou omáčku a v případě potřeby vývar dosolíme.
Nudličky uvaříme ve vodě dle návodu na obalu.
Když nudličky změknou, zcedíme je, vyždímáme všechnu přebytečnou vodu (čím poctivěji, tím lépe pak nasají chuť marinády).
V misce smícháme všechny suroviny na marinádu a zalijeme nudličky. Necháme alespoň hodinu odpočinout.
Nudličky osmažíme na troše oleje a vložíme do polévky.
Nudle namočíme alespoň na 30 minut do vlažné vody.
Slijeme vodu, přidáme nudle do osolené vroucí vody a necháme 3 minuty vařit.
Nudle zcedíme a propláchneme studenou vodou.
Vložíme do misky a okamžitě zalijeme hotovým vývarem
Tofu nakrájíme na plátky a osmažíme na troše oleje.
Koriandr, mátu, jarní cibulku a chilli papričky (pokud nemáte rádi pálivé, můžete je vynechat) nakrájíme na menší kusy, cibuli nakrájíme na co nejtenčí plátky a přidáme do polévky těsně před podáváním.
Zakápneme trochou limetkové šťávy.