Print Options:

Perníčky

Yields1 Serving

vegan perníčky

 250 g hladké mouky
 150 g javorového sirupu
 60 g rostlinného tuku (např. Alsan)
 15 g kakaa
 10 ml rumu
 ½ banánu
 2 lžičky perníkového koření
 ¾ lžička prášku do pečiva
1

V míse smícháme mouku, koření, prášek do pečiva a kakao.

2

V misce vidličkou rozmělníme banán.

3

Rostlinný tuk dáme do misky, kterou vložíme do hrnce s vroucí vodou a ve vodní lázni ho necháme rozpustit.

4

Smícháme s banánem, rumem a javorovým sirupem.

5

Tekutou směs vlijeme k sypkým surovinám a vypracujeme vláčné těsto (zpočátku fakt hodně lepí, ale nevzdávejte se, to hladké těsto z toho nakonec vznikne).

6

Dáme do lednice na pár hodin odležet.

7

Troubu si předehřejeme na 170 °C.

8

Těsto rozválíme na plát 3 - 5 mm tlustý a vykrajovátkem vykrájujeme různé tvary.

9

Dáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby. Pečeme 8 - 10 minut.