Print Options:

Masarykovo cukroví

Yields1 Serving

Masarykovo cukroví

 170 g hladké mouky
 120 g rostlinného tuku
 60 g moučkového cukru
 100 g lískových ořechů
 cukr krystal na obalení
1

Lískové ořechy alespoň na hodinu namočíme do studené vody.

2

Povolený rostlinný tuk vyšleháme s cukrem. Přidáme mouku a vytvoříme těsto. Přidáme lískové oříšky.

3

Těsto rozdělíme na 2 poloviny a každou část vyválíme do válce o průměru 3 - 5 cm. Zabalíme do folie a dáme přes noc (můžete nechat i pár dní) do lednice.

4

Troubu předehřejeme na 170 °C.

5

Těsto obalíme v krystalovém cukru a nakrájíme ostrým nožem na plátky silné ½ cm až 1 cm. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme mezi jednotlivými kusy dostatek místa, cukroví se trochu rozteče do stran, tak ať se nám neslepí k sobě.